Onze moestuin- een update

Sinds het begin van dit jaar hebben we een moestuin. Niet in onze eigen achtertuin, maar een stukje land wat we huren in het park in de buurt. Manlief houdt van tuinieren, ik van verse groenten en de kids van buitenlucht. Toen we hier net woonden nog geen jaar geleden, kwamen we er al snel achter dat we een moestuin konden huren. Na een korte wachtlijst namen we de tuin over van een oude meneer. Een perfect stukje land van 150m2. Het werd keurig opgeleverd en was als een leeg canvas. Er staan twee bomen waarvan het nog een verrassing is wat er aan gaat groeien en de aardbeien van de aardbeienplanten schijnen fenomenaal te zijn. We gaan het meemaken!

Rob is de echte tuinder onder ons. Het stukje land is ook meer van hem. Maar ik vind het ook heerlijk om met de handen in de aarde te wroeten. Ik volg Rob blind en hoop dat ik er nog wat van opsteek. Sowieso vind ik het voor de kids perfect. Lekker in de buitenlucht, vies worden en zien dat groenten echt niet uit een fabriek komt.

Het park waarin de tuin ligt is heel rustig. Onder ons bevindt zich een Romeins stad, Forum Hadriani. De kans op een bijzondere archeologische vondst is klein maar desalniettemin aanwezig! De tuinders van de vereniging zijn allen enthousiaste liefhebbers van het landleven. Wonen in de stad en dan toch een stukje grond om naar hartenlust te kunnen bewerken.

Juliette en Joshua helpen soms mee, en andere keren spelen ze in het speeltuintje tegenover onze tuin. We laten ze wel iedere keer iets doen, zodat ze zien dat niet alles vanzelf gebeurt! Ik had ze graag een boerderij gegund maar dit is de ‘next best thing’. Wanneer onze eigen achtertuin wat gezelliger is, nemen we kippen en dan is het plaatje compleet!

Manlief is al een poos bezig met kweken en de afgelopen tijd hebben we onderstaand lijstje in  de grond gezet:

 • doperwten
 • tuinbonen
 • rucola
 • pluksla
 • kropsla
 • wortels
 • spinazie
 • andijvie
 • knoflook
 • drie soorten courgettes (groen, geel, rond groen)
 • drie soorten pompoen (mini halloween, Valenciano, World of Giants)
 • rode kool
 • spruitkool

Kruiden:

 • eucalyptus
 • citroen melisse
 • kervel
 • maggie kruid
 • en nog twee waarvan we de naam even kwijt zijn!

Het heeft zoiets puurs om in de tuin te werken. Ik kan het door lichamelijke beperkingen helaas niet veel en lang doen. Maar als ik iets kan doen, dan doe ik het. De wereld lijkt in ons tuintje even stil te staan. En het idee dat je zelfvoorzienend bent vind ik gewoon heel erg tof. Het heeft iets aards.

Zo benieuwd wat deze boom ons gaat brengen!
Zo benieuwd wat deze boom ons gaat brengen!
Doperwtjes gaan de grond in!
Doperwtjes gaan de grond in!
knoflook
Knoflook
Het gaat goed met de sla en knoflook!
Het gaat goed met de sla en knoflook!
Joshua op zoek naar insecten
Joshua op zoek naar insecten
moestuin
Juliette in haar element.
 aardbeienplanten
De aardbeienplanten. Ze schijnen de ‘aardbeien der aardbeien’ te produceren…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: