Het bijproduct van vadertje en moedertje spelen: gebrek aan tijd. En hoe ik mijn tijd weer terug heb!

Het gebrek aan tijd

Alle ouders hebben er last van, het is het bekendste bijproduct van vadertje en moedertje spelen: tijd. Of eerder, het gebrek er aan. Mijn grootste voornemen van dit jaar: meer tijd voor mezelf inplannen. Het afgelopen jaar kwam hier niet veel van. Ik dacht van wel, maar achteraf gezien bestempel ik ‘even een nieuwe broek online bestellen’ of ‘in alle rust schrijven aan mijn boek’ niet als ontspanning. Het is leuk, maar geen ontspanning. Nee, tijd voor mezelf heeft een hele andere definitie gekregen en daar ben ik deze week achtergekomen.

Tijd voor mezelf

Ik merk een shift nu de kinderen groter worden en op school zitten. Mijn leven bestaat uit een aantal hapklare brokken: twee kinderen/ werk vier dagen in de week/ huishouden/ sociaal leven/ het opzetten van Mevrouw Tekst/ schrijven aan mijn boek/ huwelijk. De tijdsverdeling tussen al deze brokken is niet helemaal eerlijk. Het is wat het is. Welkom in de tropenjaren. MAAR er is ruimte voor meer me-time. Er is daadwerkelijk tijd voor mezelf: Woensdagochtend! Het intense zorg-stadium is voorbij, ze spelen met vriendjes en thuis hebben ze hun eigen ‘hobby’s’. En er is ruimte in mijn hoofd. Ik zie en merk hierdoor steeds meer waar ik nu werkelijk door ontspan. Ik ontspan niet door online shoppen, niet door schrijven en niet door in mijn uppie boodschappen te doen.

Echte me-time

Echte me-time zit hem bij mij in met mijn lijf bezig zijn door middel van yoga, ademhalingsoefeningen en meditatie. Echte me-time zit hem bij mij in alleen op pad gaan. En echte me-time zit hem in die kleine 20 minuten die ik mezelf nu iedere ochtend geef voordat de rest opstaat. In die 20 minuten zet ik mijn affirmaties vast, doe ik wat oefeningen en schrijf ik in The 100-Day Journal. De dagen beginnen nu rustiger, verlopen relaxter en ik kom aanzienlijk minder moe thuis. Mijn energie verdeel ik beter en wanneer ik weer dat beklemmende gevoel in mijn borstkas voel haal ik adem. Dat is wat echte me-time met mij doet.

Het cirkeltje is weer rond

Iedereen doet wat hij of zij moet doen om een beetje rust te krijgen. Dit werkt voor mij, iets anders werkt weer voor een ander. Maar ik ben zo blij dat ik nu weet wat mij rustig krijgt. Waarom ik daar nu ineens achter kom….geen idee! Misschien komt het doordat de kinderen groter worden, misschien omdat ik nu anders tegen het moederschap aan kijk. Rust in mijn hoofd maakt me een aanzienlijk prettiger persoon. Rust in mijn hoofd geeft me focus. En dat maakt mijn cirkeltje weer rond: meer rust en focus is het bijproduct van meer tijd voor mijzelf. En meer tijd voor mijzelf maakt vadertje en moedertje spelen een stuk leuker.

xJ

Ook interessant!

Een ander bijproduct van het ouderschap: vriendschappen op een lager pitje. Ik las op NU.nl een interessant artikel over het onderhouden van vriendschappen.

*bron afbeelding: The Health Chick

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: