Mijn 3 favoriete gezonde foodblogs

Het valt niet mee om iedere dag creatief te koken voor een gezin bestaande uit vier ‘man’. En nu de kerstvakantie echt ten einde komt, is het ook afgelopen met de kilo’s die er dagelijks bijkomen. Tijd voor beweging en gezonde voeding. Voor de vakantie waren we aardig goed bezig, maar ik wil dit ritme weer terug. Aanstaande dinsdag staat mijn eerste Pilates les van 2018 gepland. En laat ik dan maar meteen even beter gaan eten. Ik heb het punt bereikt dat mijn lekkere broek niet zo lekker meer zit….Dus…tijd voor actie!

Je bent wat je eet

Behalve beweging- Ja Evy, we gaan weer hardlopen volgend weekend- bereik ik ook heel veel met voeding. De opmerking ‘Je bent wat je eet’ klopt wat mij betreft voor de volle 100%. Niet alleen mijn lijf geniet van gezond eten, maar ook mijn geest en mijn hele hormoonhuishouding. Groenvoer (broccoli, spinazie etc.), noten, veel water drinken, niet te veel vlees, veel vis, dat is wat ik nodig heb om me goed te voelen. Dat is ook wat ik nodig heb om mijn PMS onder controle te houden. Doe ik dat niet, dan wordt mijn huid dof, komen de depressies terug, krijg ik veel buikpijn en heb ik ongeveer twee weken per maand een griepgevoel. Als ik dan ook nog eens de volle acht uur slaap per nacht haal, tijd voor mezelf neem, beweeg en mindful de dingen doen die ik doe, dan gaat het goed.

Gezonde foodblogs

De eerste stap dit jaar is het volgen van een aantal goede foodblogs. En die deel ik graag met je. Want misschien heb je er zelf ook wat aan. Ik hecht veel waarde aan de kookboeken in mijn kast, maar ik haal toch wel heel veel inspiratie uit foodblogs. Vooral de vegan- en gezonde foodblogs. Ik zet er drie voor je op een rij!

Occasionally Eggs

Sowieso lekkere recepten, mooie fotografie, lekkere ontbijttips! Maar ik vind het vooral een fijn blog vanwege de vegetarische recepten. In veel van mijn boeken staan weinig echt vegetarische recepten. En vegetarische kookboeken heb ik eigenlijk maar weinig zie ik, als ik zo voor mijn kast sta…Ik vind het ook belangrijk dat de kids niet zo veel vlees binnen krijgen. Dus deze vondst was erg welkom!

http://www.occasionallyeggs.com/

Green Kitchen Stories

Ik kocht hun boek The Green Kitchen een paar jaar geleden en was echt meteen fan. De recepten zijn heel makkelijk te maken en ik heb er ook veel aan gehad met het ‘aanleggen’ van een gezonde voorraadkast. Veel recepten worden ook door onze kids ‘geaccepteerd’ en dat kan kloppen want het stel wat dit heerlijke boek schreef houden met de recepten hun kids in gedachten.

http://www.greenkitchenstories.com/ 

The Green Creator

Heel erg smakelijke recepten. Maar dit blog is ook meer. De schrijfster van dit blog heeft ook veel gezondheidsissues gehad en merkt dat haar manier van eten en leven haar enorm heeft geholpen. Stress, hormonen, Prikkelbaar darm syndroom….het werkt soms allemaal niet mee, sterker nog, het werkt tegen je. Ik weet er alles van, zij ook. Maar zij komt met concrete tips. Dus wat mij betreft een aanrader!

http://thegreencreator.com/

Minder vlees

Ik zal echt niet beweren dat vlees slecht is, maar ik neig de laatste tijd veel naar het eten van minder vlees. Niet om een specifieke reden, maar ik voel me wel heel erg goed als ik het even niet eet en me focus op groenten en andere producten. Ik heb er echt zin in om dit jaar lekker gezond in te gaan. Zo voel ik me misschien ook minder schuldig als ik dan een ‘ongezond’ koekje eet :-).  En ik vind het vinden van een balans heel belangrijk. Je zult mij niet helemaal vegan  krijgen, of helemaal vegetarisch of suikervrij. Maar gebalanceerd eten vind ik wel heel belangrijk!

Als iemand nog tips heeft voor leuke en goede blogs op het gebied van gezond eten, ik houd me aanbevolen!

xJ

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: