Mijn November geluksmomentjes

De maand november was hectisch. HEEL hectisch. Het was alleen maar hollen en niet stilstaan. Alleen maar vooruit plannen en totaal niet met beide voetjes in het heden staan. Ik krijg daar altijd een beetje last van. Al dat gehaast en geren. En toch sprongen er een aantal dingen uit die mij heel erg gelukkig maakte. Moet ook wel want anders had ik deze maand echt niet overleefd…Het zijn kleine dingen, simpele dingen. Maar juist die ogenschijnlijk kleine, misschien wel onbeduidende (niet allemaal hoor!) momenten brengen weer een brede grijns op mijn gezicht. En omdat ook juist die momenten opgaan in de alledaagse rompslomp heb ik ze voor deze gelegenheid maar eens opgeschreven. Ik lees het nu terug en denk: Ja, count your blessings, Jessica.

Etentje

Een etentje met onze vrienden Gwynne en Mark. Gwynne en ik go waaaaaay back. We zien elkaar niet veel. Maar dat is de trend tegenwoordig. Zien we elkaar allemaal nog wel :-)…Ik zou niet weten waar ik de tijd en vaak ook energie vandaan moet halen. Maar dankzij alle chatapps spreken we elkaar natuurlijk dagelijks, alleen elkaar zien doen we wat minder frequent. Extra leuk dus om bij elkaar te komen en zeker wanneer we daar een potje Pictionary bij spelen. Heerlijk dit soort avonden.

Kinderfeestje

Ik kreeg er eerst enorme stress van: een leuk en origineel kinderfeestje voor Juliette organiseren. Alles is natuurlijk al gedaan dus voor originaliteit hoefde ik niet te gaan. Maar leuk moest het wel zijn. En er is zoveel en zoveel is ook heel duur. Thuis was geen optie, ons huis is daar echt te klein voor. Maar uiteindelijk kwam ik op bowlen in Scheveningen. En het bleek een succes! Het was ontzettend gezellig en goed geregeld al daar. Ik kreeg van veel vriendinnetjes te horen dat dit het allerleukste feestje ooit was. Dan hebben we ons werk goed gedaan, denk ik zo.

NaNoWriMo

Ik besloot een paar maanden geleden mee te doen met NaNoWriMo. Over mijn ervaring daarmee schreef ik een blog op SchrijvenOnline. Ik heb de 50000 woorden niet gehaald. Maar ruim 20000 woorden heb ik wel gehaald. Het begin is gemaakt van een verhaal waar ik echt in geloof. Nu nog verder schrijven.

Juliette leest!

Zinnen, verhalen, alles waar ze met haar ogen en nieuw verworven leesvermogen maar grip op kan krijgen! En mijn moederhart is gevuld met trots! Ik vind het zo gaaf.

‘Verre’ vriendin

Een van mijn oudste en beste vriendinnen, Els, woont in Frankrijk. Gelukkig spreken we elkaar dagelijks. Maar elkaar zien doen we een paar keer per jaar als ze in Nederland is. Ja, ik zou graag meer die Franse kant opgaan, maar met school en werk is dat helaas niet altijd mogelijk.  Als we dan samen uit eten gaan is het weer zo gezellig. Ik word daar echt heel gelukkig van. Want chatten is leuk, maar niets gaat boven elkaar face to face zien en gewoon het gesprek weer oppakken wat we de dag ervoor nog over Facebook Messenger voerden, en zonder ‘hoe is het?’.

Kerstkaarten knutselen

Een middagje kerstkaarten maken bij Casa Niraï in Voorburg samen met Joshua. Ook al zijn we veel samen, echt iets samen ondernemen doen we maar weinig. Dus dit was echt een feestje. Ik zag Joshua op een heel andere manier. Hij speelde met kindjes die hij niet kende, was fanatiek aan het knutselen, had lol en vond het heel gezellig om samen met mama iets te doen. Dat is weer eens iets anders dan met zijn auto’s op de verwarming spelen!

B-diploma

Juliette heeft haar B diploma gehaald! We zijn zo trots op haar. Ze deed het super, ik heb haar nog niet eerder zo goed zien zwemmen. Ja daar word ik echt heel erg gelukkig van!

Boerenkool uit eigen tuin

Ik heb geen groene vingers, maar zodra ik de eerste boerenkool uit eigen tuin mag oogsten ben ik zo trots als een aap. En lekker dat ‘ie was! Hier geniet ik nou echt van: met een vergiet de tuin in, die stengels afsnijden en dan ’s avonds superverse boerenkoolstamppot opdienen.

Sint & Piet

De aankomst van de Sint en zijn Pieten in het oosten van het land. In een eerder blog schreef ik er al over, maar nogmaals, ik kan hier echt zo ontzettend van genieten. Überhaupt het effect wat Sinterklaas op de kids heeft is magisch. Ik geloof er stiekem zelf ook nog in, denk ik. Al ben ik toch echt zelf diegene die voor Sint speelt……

Mijn nieuwe H&M trui!

Ik zag hem voorbij komen op Instagram en MOEST deze trui hebben. Vaak heb ik achteraf enorm spijt van zo’n aankoop want dan staat het toch leuker bij een ander. Maar deze trui is voor mij gemaakt. Mijn beste aankoop ooit.

Youp van ’t Hek

Manlief en ik gaan niet zo vaak samen op stap. Het komt er simpelweg niet van en eigenlijk vinden we het wel best, zo lekker thuis, filmpje kijken, wijntje erbij. Maar wanneer we Youp van ’t Hek live mogen bewonderen tijdens een try-out van zijn Oudejaarsconference in Diligentia, maken we graag een uitzondering en komen we van die comfortabele bank af. En het teleurstelde zeker niet! Hilariteit alom en ik had buikpijn van het lachen.

Sint bij Aegon

Het komt ieder jaar weer terug: de Sint komt op bezoek bij Aegon, het werk van manlief. En ieder jaar verheug ik me er bijna net zoveel op als mijn kids. Ze organiseren het echt heel leuk en terwijl de kids feest vieren kunnen manlief en ik rustig twee uurtjes werken. Nouja, ik schrijf, manlief werkt. Okee, ja, we zouden ook gewoon twee uurtjes iets leuks kunnen doen, maar af en toe spieken door het raam van de controlekamer is wel heel erg leuk :-). En niets maakt me gelukkiger dan het geluid van die lachende kids.

Orkest Intermezzo

Mijn moeder speelde met haar Orkest Intermezzo in de Lutherse kerk in Den Haag op een koude zondag. Ik had net mijn Sint- en verjaardagsinkopen gedaan in de stad en bij aankomst in de kerk zaten manlief en Juliette achter de kaartverkoop-tafel. Manlief verkocht de kaartjes en Juliette deelde de programmaboekjes uit. Achter de tafel zat Joshua op de grond met zijn auto’s te spelen. Niet veel later kwam mijn vader binnen en mijn oom en tante. En ik werd er zo gelukkig van. Mijn dochter die hielp, het orkest wat prachtig speelde, de sfeer, het Christmassy sfeertje van het geheel, lieve mensen, gezellig naast mijn vader luisteren en manlief die mijn moeder zo goed helpt. Dat is puur geluk, allemaal verpakt in één namiddag.

Pilates

En dan het laatste, maar ook niet het minste: Pilates. Ik heb het weer ontdekt. Mijn schoonmoeder is tegenwoordig een ster in Pilates en zij inspireerde me heel erg toen ik laatst bij haar was. En dus ben ik nu ook thuis aan de slag met youtube-sessies. Wel voor serieuze beginners want ook al heb ik heel wat Pilateslessen gehad, ik merk dat ik te weinig heb gedaan de laatste tijd. Heerlijk om even dertig minuten met je lijf bezig te zijn op een ontspannen manier. Het sterkt mijn rug (ook best fijn) en ik heb even een leeg hoofd (heel erg fijn).

Dit waren ze, mijn geluksmomenten afgelopen maand. Schrijf jij ze ook wel eens op?

xJ

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: