Herfst, update en lifesavers

O crap. De herfst komt eraan en ik kruip weer in de pen. Gewoon omdat ik dat fijn vind. Hoe gaat het met jullie? Met mij gaat het (weer) goed. Het waren een paar intense maanden met werk in Leiden. Maar ik heb het overleefd, niet geheel kosteloos overigens. Lichamelijk ongemakken waren all the rage. Maar er zit weer een stijgende lijn in en ik overzie de chaos weer. Ik overzie ook de to do lijsten weer en ik heb mijzelf weer gevonden. Dat vond ik best een vlaggetje waard.

De herfst is er! Ok, al weer een paar weken. Maar ik ben blij! Mijn seizoen! Het idee van Kerst Komt Eraan, Juliettes Verjaardag, Sinterklaas. Gezelligheid dus. Familie, mooie gekleurde blaadjes, kastanjes, appeltaarten, rode wijn, speculaas, nadenken over cadeautjes. HEERLIJK. Kijken jullie er ook zo naar uit?

Deze herfst is extra speciaal want ik doe voor het eerst mee aan de National Novel Writing Month (NaNoWriMo). Iedere dag moet je 1667 woorden schrijven aan een verhaal. Aan het einde van de maand november heb je dan 50000 woorden en dus daarmee een eerste draftversie van jouw boek! Het is een hele klus, eist een hoop toewijding maar het idee van een eerste draft is natuurlijk geweldig en dus ga ik er voor deze maand. Plus ik schrijf iedere dag. Goede oefening dus.

Juliette zit nu in groep 3 en wat hebben we er een ander kind voor terug gekregen. Een heel leuk kind, begrijp me niet verkeerd! We zien haar groeien in alles. Momenteel heeft ze een gevecht met zichzelf. Ze is zich zo bewust van alles in deze wereld: onafhankelijkheid dat lonkt, hoe kindjes op deze wereld komen, haar eigen ruimte, leren lezen en schrijven- weer een manier om je te uiten, prestaties, een eigen wil. Het meiske heeft het zwaar. Voor ons is dat soms lastig en er vinden heel wat ‘gevechten’ plaats in ons kleine huisje. We leren er allemaal van, maar deze pre-tienertijd zag ik even niet aankomen. Nu las ik gisteren mijn eigen dagboek terug, geschreven in mijn tienertijd. Mijn hemel, wat was ik vaak verliefd! Maar ook: wat was ik veel met mezelf bezig! Schokkend en normaal. En dat is precies wat Juliette nu ook heeft: zij ontdekt nu haar eigen ik. Die was altijd wel vrij duidelijk. In dat opzicht is ze sinds haar babytijd geen spat veranderd. Maar er komen nu andere factoren bij kijken. Aan ons de taak om haar een zo stabiel mogelijke basis te geven en ook de ruimte om zich te kunnen ontplooien. Want zodra ze uit dit gevecht komt (en zich ongetwijfeld in een volgende strijd gooit) is ze een nog sterkere versie van het prachtige meisje dat ze al is.

Joshua zit nu ook op school. En wat vind hij het geweldig daar. Over hem kan ik alleen maar zeggen: wat een blij kereltje. Hij gaat lachend naar school en komt lachend thuis. Ook hij ontdekt nu nieuwe dingen zoals riddertje spelen, verkleden als vampier (ja Halloween begint hier aardig in te dalen), tekenen (!), zich verbaal uiten en dat kan hij steeds beter en helpen in huis. Hij is echt het zonnetje in huis. Ik had het niet verwacht, dat hij zo snel zou aarden op school. Maar wellicht is dat ook altijd meer mijn probleem geweest dan de zijne :-). Loslaten heet dat he?

De afgelopen maanden heb ik een aantal life-savers ontdekt die mijn leven een stuk aangenamer maken. Met twee kids op school zijn er zoveel dingen die je moet. Tel daarbij een drukke baan bij op, een schrijfambitie en een huishouden en ohja een sociaal leven en ohja de planning van de feestdagen (!) en de overstap naar een overload is zo gemaakt. Dus ik wil ze jullie niet onthouden!

 • Een Bullet Journal of Bullet Journaling. IDEAAL. Wat een uitvinding. Ik zat er al een poos over na te denken maar zag dat die specifieke journals behoorlijk aan de prijs zijn. Dus ik dacht: nog maar eventjes wachten dan. En toen was ik jarig en was daar mijn lieve vriendin Els die mij er eentje cadeau deed. Omdat ze het wel iets voor mij vond :-). En dus ben ik begonnen met Bullet Journaling. Heel youtube staat er vol mee, Pinterest ook, je lacht je dood. Maar het is echt een fijne bezigheid en al die 20 to do-lijstjes zet ik nu zo uit mijn hoofd en in mijn journal, precies zoals ik het wil. Mijn journal is van Nuuna, één van de betere bullet journals heb ik mij laten vertellen :-).

  Nuuna bullet journal
  Nuuna bullet journal
 • De app Headspace. Alleen de naam al. Precies wat ik nodig heb. Mijn collega kwam er mee. En echt, ik ben een stuk relaxter. Het is een meditatie-app. Wel in het Engels maar ingesproken door een uiterst relaxt klinkende Engelsman (ja dan heb je me wel he 😉 ). Korte meditatiesessies waar hij je doorheen loodst. Ook al zijn het steeds korte sessies, die paar minuten per dag proberen je hoofd leeg te maken zijn wat mij betreft goud waard.

  Headspace app
  Headspace app
 • Bokstherapie. Sinds een kleine twee maanden zit ik op de maandagavond bij een clubje dames die de technieken van het boksen leren, werken aan de conditie en sparren met elkaar. De ideale uitlaatklep. Fysiek bezig zijn, frustraties van je afslaan, geweldig. Het is echt iets waar ik iedere week naar uitkijk. Helaas heb ik de afgelopen weken de les moeten missen door rugproblemen maar nu kan ik weer en waarom ben ik er niet eerder aan begonnen?!
 • De Yesmum-cards. Ik heb ze hier al eerder aangeprezen maar ik blijf erbij. Het helpt me te focussen op die ene taak. Het lijkt misschien niet veel, maar geloof me, als je steeds aan die ene zin denkt die op het kaartje staat, geeft dat zo’n enorme rust.

  Yesmum cards
  Yesmum cards
 • Pick your battles. Ik kan het niet meer, me overal druk om maken. En door dit principe stap ik een volgend principe: go with the flow. Dingen gaan zoals ze gaan, je kunt nu eenmaal niet alles aanpakken. Niemand is perfect. Nu nog leren ‘nee’ zeggen en dan is het helemaal goed!

En zo overleef ik de drukte. Zo vind ik rust in dit drukke bestaan momenteel. Als ik te druk ben, en dan vooral in mijn hoofd, word ik ziek. Krijg ik paniekaanvallen, slaat de depressie toe en ga ik door mijn rug. Eén pot ellende dus. Maar met deze hulpmiddelen houd ik mijn hoofd boven water en ben ik de beste versie van mijzelf. Beetje bij beetje en stapje voor stapje.

Vandaag, woensdag, is mama-dag. Op het programma staat koekjes bakken en een beetje knutselen. Het weer laat ons een beetje in de steek vandaag. Maar dat geeft niet. We laten er gewoon een beetje hygge op los en dan komt het helemaal goed!

X J.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: