Vakantie met kids

Een blog vanuit Morgins, Zwitserland! Ik heb wifi!! Woehoe!

Vakantie met kids is niet hetzelfde als vakantie zonder. Laten we eerlijk zijn. Alles gaat nog precies hetzelfde als thuis. Ze worden nog steeds bij het krieken van de dag wakker, maken ruzie, eten hun bordje niet leeg en worden boos om niets. Alleen dat alles in een andere omgeving en soms in een wat rustiger tempo. Voor hen verandert er weinig, behalve de omgeving. Dat vergt wat aanpassingsvermogen en gemis van speelgoed en knuffels. Een issue welke na amper één dag volledig is opgelost. Zolang we maar samen zijn en leuke dingen doen vinden ze het helemaal best.

En wij? Ik lees meer, beweeg meer, snuif meer gezonde lucht in en kook een uur later dan gewoonlijk. Ik ontspan. Iets wat me thuis never nooit niet lukt. Aan het einde van de dag ben ik nog steeds moe. Maar anders moe, tevreden moe, rustig moe. En het wakker worden gaat ook stukken makkelijker. Ik wil zelfs wakker worden en een ontbijtje maken en de vaatwasser uitruimen in een andere keuken. Ik voel me niet schuldig als ik ’s avonds even een blogje of een verhaal wegtik. Winkelen met de kids is ineens best leuk, de supermarkt lijkt een feestje. Alles krijgt ineens een sparkle. Alles waar ik thuis zo tegenop kan zien, gaat me hier makkelijk af. En in het pré-kinder tijdperk ging je dan nog wel eens ’s avonds de deur uit of bleef je lekker lang natafelen in een restaurant. Nu leggen we de kinderen op bed en drinken we thee op het balkon en genieten van het uitzicht. Daarna pakken we een boek, kijken een aflevering New Girl of doen ons eigen ding. Maar dat doen we ontspannen en voldaan.

En dat is voor mij vakantie sinds de kids er zijn: de dagelijkse beslommeringen vanuit een nieuw en ander perspectief (letterijk en figuurlijk) bekijken. Met als doel het thuis zo lang mogelijk in het nieuwe perspectief te blijven bekijken. Natuurlijk lukt dat slechts een week, hooguit twee. Maar daar gaat het niet om. De moeheid is misschien niet minder geworden, maar door de moeheid in een andere omgeving te ervaren krijg ik weer nieuwe energie. Door even alles niet te zien als ‘moeten’ voel ik meer ontspannen. En dat is voor mij goed genoeg!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: