Tuinkids

Iedere dag koekeloer ik even naar buiten, naar onze tuin. Hoe klein ons huisje dan ook is, de tuin maakt zoveel goed! Manlief heeft sinds 2010 de tuin enorm opgeknapt. Wat eerst een vervallen tuin was, is nu een klein paradijsje in Voorburg. We proberen ieder jaar wat eigen groenten te verbouwen, we plukken in de vroege herfst heerlijke appels van de appelboom en onze pruimenboom doet het ook al best aardig. We hebben potten vol kruiden, een speelhuisje voor de kids (manlief ook zelf gebouwd, zie hier) en een terras waar we kunnen BBQ’en, de kids kunnen spelen en waar ook nog een zwembadje op past.

Zowel Juliette als Josh maken dankbaar gebruik van hun eigen speeltuintje. Sowieso is het speelhuisje een succesnummer, maar nu begint ook Juliette het tuinieren te ontdekken. Ze helpt Rob, verpot eigenhandig haar plantjes, weet precies wat wat is en als een echte Freek Vonk zoekt ze ook naar insecten. Die laat ze gewoon over haar hand lopen, bestudeert ze en geeft ze namen (terwijl ik meestal hard wegren…). Joshua vind je voornamelijk in de zandbak, op een fiets of in het speelhuisje. Weer of geen weer, hij speelt het liefst buiten in de tuin.

En dat maakt mij zo blij. Ik heb zelf nooit een tuin gehad toen ik klein was. Rond mijn tienertijd kregen mijn ouders pas een tuin en ik vond het ook heerlijk om te helpen. Op z’n tijd, dat wel, want ik was wel een opstandige tiener natuurlijk. Maar die kleintjes van ons vinden het altijd leuk om te helpen. Juliette heeft inmiddels de groene vingers van Rob, Joshua wil de hele dag buitenspelen en zo leren ze een beetje de kleine dingen waarderen. Iets wat ik heel belangrijk vind, maar zelf ook wel eens vergeet!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: