Woensdagochtend

Woensdagochtend. Dochterlief is met papa op de fiets gestapt richting school. Josh heeft zich genesteld onder een deken op de bank en kijkt The Good Dinosaur. Zodra de koffie klaar is, plof ik naast Josh op de bank en samen kijken we de film.

Buiten is het nog fris en geen haar op mijn hoofd die er aan denkt om al te gaan douchen. Je vindt ons hier, binnen, in ons fijne veilige huis, op de rode sofa, haren door de war, boterhamkruimels op de grond en de gordijnen nog half gesloten.

Dit is ongeveer de standaard van Josh en mij op de woensdagochtend. Een andere variant is dat Josh met zijn auto’s speelt op de vensterbank, op de achtergrond hoor je de Acoustic Spring-playlist en mijn getik op de laptop. Het zonnetje schijnt naar binnen, een grote beker koffie maakt mij wakker en alles is zen. Ik geniet nog maar even van beide varianten. Over ruim 3 maanden is het afgelopen. En dat realiseer ik me nu zo goed dat ik de woensdagochtend de komende tijd bijna heilig verklaar. Gewoon Joshua en ik. Net zoals Juliette en ik altijd de dinsdag samen hadden. Drie uurtjes waarin de wereld heel eventjes stil staat. Waarin de tijd stil staat, ik alleen mama hoef te zijn en ik helemaal van hem ben. Woensdagochtend, you rock.

Wat ik ga doen vanaf augustus met die woensdagochtend? Nou ik denk vanaf half augustus tot en met half september huilend in bed liggen door het gemis. Daarna ‘verman’ ik mezelf en wordt die ochtend mijn schrijfochtend. Of sportochtend. Ik ben er nog niet over uit. Maar voor nu mogen de maanden mei en juni een eeuwigheid duren.

De afgelopen maanden heb ik met regelmaat mijn woensdagochtend op Instagram gezet. Echt, ik koester ze, die momenten.

Luister je ook even naar deze geweldig rustige Acoustic Spring-playlist op Spotify? Koffie erbij en echt, you can’t go wrong my friend! Snap je nu waarom die woensdagochtend zo fijn is?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: