Snelle lunch: mix ’n match on toast

Je kent het misschien wel, dat onbestemde gevoel van terugkomen na een vakantie. Onbestemd klinkt wat negatief, maar ik bedoel dat gevoel dat je nog even moet landen. Hoe kort de vakantie ook was. Hoe fijn het ook weer is om thuis te komen. Een paar dagen in een ander bed slapen en je kijkt meteen anders tegen de wereld aan. Tenminste, dat is mijn beleving!

Na een week in Parijs rondgeslenterd te hebben ben ik ook wel weer blij om thuis te zijn. Mijn huis voelt goed, het is lekker opgeruimd, stilletjes heb ik wat Parijse invloeden meegenomen naar huis zodat we nog eventjes dat vakantiegevoel mogen vasthouden.

Bij thuiskomen hoort ook weer het vullen van de koelkast. Ik heb mezelf er nog niet toe kunnen zetten om de koelkast van een week voorraad te voorzien. Het is vakantie (ja nog steeds) in huize van der Liende (nou ja voor drie van ons dan…) dus iedere dag een boodschapje halen vind ik prima.

Het is vandaag maandag en de kids zijn een dagje naar de opvang. Zo kan ik even rustig bloggen en kunnen zij lekker spelen met hun vriendjes en vriendinnetjes. Win-win! Ik heb een groot stuk geschreven over onze Parijs-trip en de Do’s met kids in deze prachtige wereldstad (online morgen!). Na het schrijven begon mijn maag te rammelen. Bij het opendoen van de koelkast werd ik verrast door een ietwat saai palet aan lunch mogelijkheden. Ohja, ik moest nog boodschappen doen. Maar niet op een lege maag!

En dus pakte ik wat ik voor handen had: sneetjes brood, pesto, kaasvlokken en appel. Ik grilde het brood samen met de appel in wat boter in onze grillpan op het vuur. Dat liet ik even grillen tot zowel het brood en de appelschijfjes bijna aangebrand waren. Bijna he!

Vervolgens smeerde ik een flinke laag pesto op de sneetjes toast, daarboven op legde ik de gegrilde schijfjes appel en strooide er de kaasvlokken over. Perfect! Echt heerlijk en dus een lunchtip! Je kunt er nog een drupje honing over doen of misschien wat cayennepeper voor een pittige touch. Bon appétit!

Nodig:

2x snee bruin brood

eetlepel groene pesto

1 appel, in dunne plakjes gesneden, stuk of 6 plakjes

kaasschaafsel, liefst een wat hardere pittige kaas

optioneel: honing of cayennepeper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: