Joshua’s woensdag

Even mama een kusje geven en dan ga ik uit bed. Ik hoor papa onder de douche staan. Dat betekent dat ik misschien een spelletje op zijn telefoon mag doen. Even racen met Thomas.

Kom op Thomas! Kooom oooooopppp!!!! ik moet harder drukken op die telefoon, dan gaat Thomas sneller rijden!

Oh papa zegt dat het klaar is. Dan ga ik wel even bij Juliette kijken. Het is nog helemaal donker in onze kamer. ‘Juliette?’ Juliette?’ Juliette!!!!’

Die slaapt nog. Papa is ontbijt aan het maken. Dan ga ik even met mijn treintje spelen. Toooeeettooooeeeeet!!!

Kijk daar is mama. Ze wil me aankleden. Ok dan maar. Juliette moet zich ook aankleden. Nee ik wil niet aankleden! En ik ga NU heel HARD schreeuwen! Ok, dat maakte geen indruk. Ok, kleed me maar aan mama. Nee ik ga NIET op het potje plassen! En stop nou eens met dat te vragen! Ik vind het potje stom en wil NU een luier. Mama zucht en kleedt me zwijgzaam aan. Ze vergeet zelfs dat ik me inmiddels wel zelf kan aankleden. Nouja, behalve die trui, dat lukt nog niet.

Lekker een boterham met pindakaas! Als ik nou snel…hey ik wil een ei! ‘Papa, waar is mijn ei?’ Oh, papa zegt dat we niet elke dag een ei gaan eten. Ok dan niet.

Juliette is verkleed voor haar schoolfeestje. En ze heeft mij ook verkleed, als piraat. Ik vind het leuk om samen met Juliette te verkleden. Mama vindt alleen mijn zwaard wat minder leuk. Nouja, dan sla ik de muur wel.

Dag papa, dag Juliette. Van mama mag ik een filmpje kijken. Die met die monsters en de deuren. Die vind ik zo leuk. Lekker op de bank, onder een deken met sneeuwhondje. En mijn boek. En mijn piratenpak. Mama komt naast me zitten en drinkt haar koffie. Ze heeft haar computer op schoot. Oh ik krijg een dikke kus. Nu niet mama.

Even met mijn auto’s spelen. Ik zie regen buiten. Dan ga ik maar weer de film kijken. Ik ruik wat lekkers. Mama is aan het bakken. Chocolade koekjes zegt ze. Die mogen we vanmiddag eten.

Ik krijg stukjes appel en we spelen samen een spelletje. We lachen wat af samen. Mama is druk in de weer. We zoeken samen een Pieter Post-kleurplaat uit en we kleuren samen. Mama is wat aan het opruimen. Terwijl ik met mijn trein speel roept mama dat we Juliette moeten ophalen. Ik verstop me onder de tafel maar mama is me, zoals altijd, te slim af. Ok, punt voor jou mama.

Ik wil niet naar het schoolplein dat is te druk. Mama zegt dat we alleen daar Juliette kunnen ophalen. Veel kindjes zijn verkleed, zie ik tussen alle lange benen door. Daar is Juliette!  Juliette ziet eruit als een roze tijger. Allemaal verf op haar gezicht. Naast me staat een hond. Hij wil mijn tak afpakken. Ga weg jij.

We lopen naar de auto. Juliette praat over haar feestje. Mama zegt dat we even boodschappen gaan doen. Ik moet weer in de winkelwagen. ‘Dat is voor baby’s, mama’, probeer ik nog. Maar mama zegt dat ik niet moet zeuren.

Juliette is boos. Ik mag alles scannen. Maar ik eet een appel dus mama scant. Juliette wil mijn appel. Delen Juliette, probeer ik nog. Maar Juliette schreeuwt heel hard NEE. Dan niet. Juliette is echt boos. Ik help mama met scannen. En ik krijg een worstje!

Thuis eten we een broodje knakworst. Lekker en ik geniet. Mama ook, want we zijn stil.

Mama maakt een berenpicknick voor me. Ik maak lekkere hapjes voor mama, maar mama zit op de bank te lezen. Ze komt maar niet, dus ik geef haar een stuk pizza. Ik ga met de auto’s spelen op mijn kamer. Oh dat is ook leuk, ik gooi alle knuffels uit de mand! En dan kan ik op de stapel knuffels spelen! Mama vindt het wat minder maar zegt dat ik lekker bezig ben.

Mama gaat koken. Juliette is aan het kleuren. Ik zit op Juliette haar bed. Dat mag eigenlijk niet. Oeps, mama heeft me al gevonden. Ze helpt me er af en vraagt of ik op wil ruimen. Nee zeg ik. Mama roept Juliette en samen met Juliette ruim ik op. Daarna mogen we de chocoladekoekjes eten. Lekker, ik ben er stil van. Zometeen gaan we naar dansles.

Ik kijk om me heen en zit bij mama op schoot. Juliette gaat zo dansen. De kindjes zijn druk. Mama lacht. Ik lees een boekje, doe een spelletje en ren rond. Daar komt Juliette alweer, ze is boos. En moe. Mama is ook boos. Ik ga naar Juliette maar Juliette huilt. Mama helpt haar en we rennen snel door de regen naar de auto. Nog snel even in de plas stampen. Mama heeft het niet door.

In bad. Juliette en ik spelen samen met de visjes. Mama vouwt sokken en kijkt naar me. Ik giechel. Lekker spetteren in het water. Na het afdrogen moet ik met mama mee naar de keuken. Ze wil een pleister op mijn wondje doen maar ik wil.het.niet!

Daar is papa! Papa helpt me met mijn broek. We zitten aan tafel. Het eten is lekker. Ik zit naast papa en papa helpt me.

Nog even een verhaaltje lezen met mama: Mannetje Tak. Lekker bij mama op schoot, warm en veilig. Ik moest net hard huilen want ik moest tandenpoetsen en dat wilde ik niet.

Papa leest Juliette voor en ik lig in bed en luister. Slaap lekker Juliette. Slaap lekker mama. Even mama nog een kusje geven en ik ren uit bed. Papa rent me achterna en stopt me weer terug. Slaap lekker papa.

Een gedachte over “Joshua’s woensdag

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: