Blog challenge: Dag 12

Dag 12: De proloog die er nooit komt

Wanneer het even tegenzit, probeer ik mijn zinnen te verzetten. Ik probeer me te focussen op iets anders. Op zo’n moment probeer ik ergens naar te kijken, en me er echt op te richten. Al is het een maar een stomme auto. Of ik ga winkelen, iets lekkers eten, of ik duik met mijn hoofd onder de dekens. Een goed glas wijn wil ook wel eens helpen.

Al die afleidingsmanoeuvres werkten niet toen Pim en ik zoveel te verduren kregen. Op het moment dat Isabel werd geboren en we meteen weer afscheid van haar moesten nemen, had ik niets aan mijn trucjes. Verdoofd vochten we ons door de dagen erna. De weken kropen voorbij, de maanden vervaagden als wolkjes rook. Ik kan me vrij weinig herinneren van die tijd. Geen trucjes, ik, nee, we moesten het ondergaan.

Ook bij het overlijden van Pim’s moeder, een kleine twee jaar later, idem. Mijn trukendoos was leeg. Weer moesten we ons door de dagen heen vechten. Het verdriet was voor mij anders dan voor Pim, maar het huis was beladen met verdriet.

We hebben heel wat meegemaakt Pim en ik, in die acht jaar dat we samen zijn. Misschien een beetje teveel. Sommige stellen slaan zich er wel doorheen. Komen er zelfs sterker uit. Pim en ik niet. Onze relatie bestond op een gegeven moment uit landverschuivingen. En niet naar elkaar toe, maar van elkaar af. We dreven steeds verder weg van elkaar. Hij zocht zijn heil in zijn werk en weekendjes weg met vrienden. Wat ik ook deed, hij zag me niet meer en ik begon hem ook langzaam uit het zicht te verliezen. Blijkbaar gaat dat zo, soms. Bij ons wel in ieder geval. Misschien heeft het niet zo mogen zijn. Misschien hebben we niet hard genoeg gevochten. En misschien waren we er te laat bij.

Nu ben ik mijn koffer aan het pakken. Buiten is het koud en Pim is beneden eten aan het maken. Het is zoals het is, ik moet even weg. Pim heeft even ruimte nodig. We hebben allebei een pauze nodig van elkaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: