Blog Challenge: Dag 8

De ‘pet-peeves’ van mijn antagonist!

De wat van mijn wat? De irritante trekjes van de tegenspeler. In dit geval is mijn antagonist de tegenspeler en niet de tegenstander!

We hebben het over Benjamin. Krullebol Benjamin. Hij doet zijn naam wel eer aan want thuis was hij ook daadwerkelijk de Benjamin. Dat kleine broertje, dat vreselijk werd verwend door zijn moeder dat er voor heeft gezorgd dat hij nu een klein beetje een verwend nest is. Hard werken doet hij, zeker, maar zijn geld besteedt hij aan alles wat hij wilt. Niemand zal hem iets wijs maken. Hij is ook lief, zorgzaam, maar ook erg ‘op zichzelf’. Een echte eigenheimer.

Irritante trekjes

Ik ben verwend. punt. Ik geef het maar gewoon toe. Nu wil ik niet zeggen: alleen het beste van het beste voor mij. Maar wel de dingen die IK wil. Cadeautjes waardeer ik, maar ik zoek ze liever zelf uit. Je kunt met me lachen, maar ik lach het hardst om jou. Zorgzaam ben ik zeker, maar wel wanneer het mij uitkomt. Ik werk er aan, geloof me. Geld werk ik hard voor, maar ik geef het nog harder uit. Vrouwen zijn voor mij een wonderlijk fenomeen, ik adoreer ze, ik draag ze op handen, maar ik vind ze ook bloed irritant. En daardoor (nouja, ‘daardoor’ weet ik niet) bind ik me niet zo snel. Ik word niet snel verliefd, en eenmaal in een relatie spring ik er het liefst weer zo snel mogelijk uit. Vrolijk. Ik.ben.altijd.vrolijk. Natuurlijk ben ik wel eens chagrijnig of een beetje down, maar dan kan ik nog steeds lachen. Dat is niet irritant, toch? Mja, misschien wel trouwens. Ik had ooit een vriendin en zij vond het heel irritant dat ik altijd zo opgewekt was. Van haar mocht het allemaal wel wat serieuzer. Zoals je begrijpt, ook die relatie heeft niet lang geduurd.

Ik heb een eeuwige onrust in me en ben dus weinig thuis. Dat geeft niet, ik ben maar alleen.  Een televisie heb ik niet, tot groot ongenoegen van mijn vrienden. Heel erg veel boeken heb ik wel. Ook tot groot ongenoegen van anderen want ik heb de neiging te verdwijnen in een boek terwijl mijn vrienden een gezellige avond proberen te hebben. En ja, dat kan ook in de kroeg, ik zoek mijn jassen uit op grootte van de zakken. Er moet en zal een boek in passen. Is het zomer, dan gaat het boek in mijn achterzak. Ik lees in de zomer dus ook voornamelijk pockets.

—-aldus Benjamin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: