Over wat ik leuk vind

Ik vind mezelf leuk

Misschien ligt het aan het feit dat ik inmiddels 35 ben, misschien aan het feit dat mijn kids groter worden, ik zo moe ben dat het me allemaal niet kan schelen of aan iets anders, ik weet het niet, maar sinds twee maanden begin ik mezelf zowaar leuk te vinden.  Zelfs met mijn ‘flaws’ en onzekerheden. Heel lang heb ik mezelf vergeleken met anderen, het bekende ‘buren met groener gras’-verhaal. Sinds een maand of twee heb ik het losgelaten, want weet je wat het is? Je leven lang proberen te bereiken wat anderen hebben bereikt maakt  alles wat JIJ kunt bereiken onmogelijk. Sterker nog: alles wat JIJ al hebt bereikt dreig je te negeren. Dus nee. Mijn doelen, Mijn middelen, Mijn leven.

Instagram

En dat heb ik toch, ook al klinkt dit HEEL tegenstrijdig, aan Instagram te danken. Ik volg daar een paar moeders die juist heel open en eerlijk zijn en niet alleen maar mooie plaatjes laten zien. Zij delen het leven zoals het is: soms geweldig en soms gewoon niet zo geweldig. En dat allemaal met een grote dosis authenticiteit. Ze zijn zichzelf. En laat dat nu precies zijn waar ik al zo lang naar op zoek ben. Dankzij die mama’s ben ik weer een stukje dichterbij mijzelf. Dankzij die mama’s en mijn eigen stukje rationaliteit weet ik nu dat ik genoeg ben. En ook: you can’t pour from an empty cup. Take care of yourself first. Ik kan dat maar niet vaak genoeg zeggen.

Die andere kant van jezelf

Dat gezegd hebbende, wanneer je dichterbij jezelf komt, ontdek je ook andere kanten van jezelf. Tenminste, zo werkt dat bij mij. Mijn smaak zal nooit drastisch veranderen, maar ook weer mede dankzij Instagram ontdek ik super leuke merken van kleding, sieraden, eten en accessoires voor thuis waar ik normaal niet zo stil bij zou staan. En nu kun je iets leuk vinden maar het hoeft niet per se bij je te passen. Ook een klassieke fout. Schade en schande en zo he :-). Die fout maak ik nu ook niet meer!

Mindfulness

Maar ook Mindfulness staat weer meer op mijn radar, en hoe je ook dingen in je leven kunt aanpakken. En zo ontdekte ik o.a. Parent Apparel, de Quility App en de Yesmum-cards. Gewoon merken die me net dat schouderklopje geven als ik het even nodig heb. Ze raken die lijn aan waar ik op balanceer. Die lijn die heet Moederschap.  Ja ze spelen er slim op in, ik val er als een blok voor en I DON’T CARE. Want het heeft me dat stukje ‘zelf’ teruggebracht. Ik ben er nog lang niet, maar het begin is er!

collage-2016-12-07-kopie

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: