December staat voor de deur!

December staat voor de deur!

Morgen is het 1 december! De, nee DE maand is dan begonnen. En nee dan heb ik het niet over Sinterklaas. Natuurlijk, ik vind het feest van de Goed Heilig-man best leuk. Maar dat is het dan ook: leuk. Leuk voor de kids. Maar niet per se voor mij. Het kost ons klauwen met geld, wel 3 (!) weken lang want die schoen mogen ze ook nog zetten…..en geen mooie boom om te versieren. En dan heb ik het nog niet over ‘die’ discussie die sinds een paar jaar ons landje ietwat ongezellig maakt.

Juliette jarig

Ik heb het ook niet over de verjaardag van Juliette (4 december….I know…). Ik heb zojuist haar kinderfeestje achter de rug (oooooo was ik nog maar een kind, geweldig) en heb nog twee ‘events’ daaraan gelieerd voor de boeg deze week (uitdelen op school en familie op bezoek). Het is allemaal heerlijk knus, gezellig en fijn om het te doen, maar JEMIG wat een werk toch ieder jaar weer. De stress van een perfect cadeau zoeken, de taart, de feestjes, de versiering, de outfit. Wat een luxe problemen maar ze bestaan. Het is geen hoax zoals die Sint. Nope, this sh*t is REAL my friend. 🙂

Kerstmis

Neeeeeee december gaat over KERSTMIS! En zoals ieder jaar geniet ik er optimaal van. Ik houd er van: kerstfilms, kerstboom, kerstversieringen, kerstlampjes, kerstkoekjes, kerstdiners, kerstoutfits, kerstmagazines. Heerlijk! Alles Kerst! Dat gevoel voor Kerst heb ik altijd al gehad en volgens mij is dat genetisch bepaald want vroeger thuis was het ook altijd heerlijk kerstig.

White Christmas

Om alvast in de stemming te komen, struin ik Netflix af naar kerstfilms. Helaas. Home Alone heb ik al 20x gezien (minstens….) en zo leuk is ‘ie nou ook weer niet. Nee dit jaar ga ik gewoon weer voor White Christmas. Met uitzondering van misschien 5 jaar op mijn 35 levensjaren heb ik deze film dus al 30 x gezien. En hij blijft genieten. Een mooie film met Bing Crosby, Rosemary Clooney, Vera Ellen en Danny Kaye. De liedjes uit deze kerstmusical blijf ik mooi vinden. Zoals deze ‘Snow’.

Of deze, minder kerstig maar echt niet minder mooi!

Tja en deze!

 

Dan de kerstmuziek! Stiekem, tussen de Sinterklaasliedjes door, als niemand het hoort, draai ik Frank Sinatra met Jingle Bells, Bing Crosby met Have yourself a merry little christmas (och zo mooi!), Harry Connick jr. met Sleigh Ride en nog vele anderen. Ja dit is mijn maand. Dat hele idee van familie bij elkaar, dat is het niet eens zozeer, maar wel het samenzijn. Samen koken, samen cadeautjes uitpakken bij de boom, de muziek, met een beetje (ok heel veel) geluk sneeuw buiten. Het idee bestaat niet alleen in mijn hoofd, maar ook echt in mijn hart. Ik krijg een verliefd gevoel van binnen als ik er aan denk. Even die tijd met elkaar, dat knusse. Ik wordt ook altijd emotioneel tijdens de kerstdagen, reflecteer veel en geniet echt. Teveel White Christmas gekeken denk ik….

Morgenochtend staan de adventskalenders (voor beide J’s) klaar en zaterdag staat de kerstboom. Ach, die Sint vindt die boom stiekem ook best leuk 😉

Kennen jullie The Snowman and the Snowdog (vervolg op The Snowman)? Mijn kids zijn er gek op en kijken dit prachtige filmpje als sinds begin november.

Ik ga gauw die kalenders neerzetten! Jullie ook al zo’n zin in de Kerst…?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: