De balans opmaken

Eens in de zoveel tijd maak ik de balans op voor mezelf. Ben ik goed op weg? Zie ik dingen over het hoofd? Waar moet ik aan werken? Ben ik nu op mijn plek? Waar wil ik naartoe? Het is me vaak niet duidelijk geweest. Ik wilde zoveel en eigenlijk wil ik dat nog steeds. Maar mijn achtergrond maakt het soms extra moeilijk voor me. Of in ieder geval uitdagend!

Ik ben de dochter van musici. Er werd altijd veel (goede) muziek gedraaid thuis. Meegaan met één van hen naar werk was geen uitzondering. Voor mij was (en is) het heel normaal dat je ouders op een podium staan. Zo normaal zelfs dat ik momenteel zelf vrij weinig naar concerten ga. Ik ga soms liever mee naar kantoor. Bij wijze van spreken dan…We gingen vroeger vaak naar musea en het huis werd regelmatig bezocht door musici en kunstenaars. My point being? Mijn achtergrond is geworteld in artistieke en culturele waarden. Een vrij beroep, liefst artistiek en autonoom, is voor mij net zo normaal als ademen. Het idee om achter een bureau te zitten maakte me altijd misselijk. Dat is toch niet leuk?? Wat doe je dan de hele dag??

Goed, fast forward naar een paar jaar verder en ik werk, jawel…, op kantoor. Maar veelal voor culturele instellingen of ooit voor een uitgever. Ik heb een kleine misstap gedaan naar een commerciële instelling. Die misstap is me duur komen te staan en heeft me doen inzien dat ik maar beter in de culturele sector kan blijven werken.

Door de jaren heen heb ik aan mijn kantoorwerk mijn eigen draai en voorkeuren gegeven. Dat heeft me gebracht waar ik nu ben. Ook al werk ik op een kantoor, het is met gelijkgestemde zielen en voor een instituut wat bestaat bij de gratie van de kunst. Ik mag schrijven en regelen, twee dingen die mij heel goed liggen.

Nu op mijn 35e geniet ik van de baan die ik momenteel heb. Ik ga met plezier naar mijn werk, ondersteun een instituut van en voor de kunsten en het betaalt de rekeningen. Top! Maar ik wilde meer. Ik droom al vanaf het moment dat ik kon schrijven van een bestaan als schrijfster. En ik wilde ooit fotografe worden. En ik wilde ooit zangeres worden en ook interieur-styliste. Heb het allemaal geprobeerd (behalve het zangeres worden hoor) en steeds stokte het. Ik stuitte op een innerlijke weerstand. En die weerstand liet me inzien dat ik dus beter niet door kon gaan met mijn plan op dat moment. Ohja, ik wilde ook nog een B&B beginnen in Frankrijk. Dat wellicht over een paar jaar.

Dat schrijven, dat wil ik nog steeds. Dus ik heb mijn ‘pen’ weer gepakt en ben sindsdien niet meer gestopt. Het schrijven gaat steeds meer in mijn systeem zitten. Ik kan het en ik wil het. En het heerlijke ervan is, je kunt het altijd en overal doen! Ik heb inmiddels een cursus Roman schrijven achter de rug, een cursus column schrijven en ik begin over een week aan een cursus SEO/ schrijven voor het web. Sinds kort ben ik op mijn werk medeverantwoordelijk voor de communicatie. En in mijn privé-leven  let ik erg op social media en hoe dingen in de markt worden gezet. Ook dat ligt me, content marketing. Heel interessant.

Beetje bij beetje kom ik waar ik wil zijn: werken met en aan mijn passies. Waar ik mezelf over een paar jaar zie? Nog steeds werkend als communicatiemedewerker en als freelance contentmarketeer. Ook wil ik tegen die tijd een manuscript af hebben en zou ik dolgraag schrijven voor magazines als freelance schrijver. Ik lig op koers en ben dus precies waar ik wil zijn! 

blog-26-nov

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: