Tijd voor jezelf oftewel: het Mama Survival Pakket

Tijd voor jezelf. Wat is dat precies? Tijd voor mezelf voelt een beetje als die dure paar schoenen die ik graag wil hebben maar niet kan betalen :-). Ik weet dat het HEUS wel weer komt als de kids wat ouder zijn. Ik merk het nu al met Juliette, die begint steeds minder aandacht te vragen. De echt vrije momenten voor mezelf thuis (want daar heb ik het over), die zijn spaars. Echt rustig bloggen of schrijven is zelfs in de avonduurtjes een uitdaging. Joshua weigert gewoon te gaan slapen ’s avonds dus hij is met gemak tot 21.30 op! Welke truc we ook uit de kast halen. Het is een fase, het is een fase, het is een fase, * mantra * op repeat.

Ook bevind ik mij aan de OCD-kant van het spectrum als het op schoonmaken en opruimen aankomt, wat ook niet mee helpt in het vinden van mijn innerlijke rust. Zodra ik een stofje vanuit mijn ooghoek zie liggen, spring ik er op af. DUS ik vond het tijd worden om eens wat zaken op een rij te zetten die me het gevoel geven dat ik niet helemaal gek word en ik toch een beetje her en der wat vrije momenten kan vinden.

rust Wijn

Ik noem het mijn Mama Survival Pakket:

  • Instagram. DE plek waar ik heb leren inzien dat wij moeders toch echt allemaal dezelfde gevechten aangaan, iedere dag weer. Wat een heerlijke plek. Ik kom er echt tot rust, een beetje scrollen door de feed van gelijkgestemden. Zeer helend voor mijn moeder-ziel (gatver dat klinkt zweverig! Maar het is wel zo….).
  • Niet te streng zijn voor mezelf. Dat is les die ik ‘the hard way’ leer. Ik ben nog steeds lerende, maar dit is wel de beste les. NEE IK KAN NIET ALLES GOED DOEN. En dat moet ik vooral ook niet willen. Ik heb maar twee armen en twee handen. Twee benen en twee voeten. Eén lijf met één hoofd erop. Juliette begint ‘m door te krijgen. Zij zegt al tegen Joshua: Nee Joshua, mama heeft maar twee armen en kan niet overal tegelijk zijn. En zo is dat. Ik heb een baan, ik heb twee kids, ik heb ook een soort van leven. Alles heeft een tijd en een plek. En wat vandaag niet lukt, mag morgen ook. Ohja en ik mag ook best eens op de bank zitten en NIKS doen. Dat laatste is wel een uitdaging. Ik ben lerende!
  • Opstaan en weer doorgaan. Niet te lang of eigenlijk zo min mogelijk stilstaan bij wat er mis gaat. Aanschouw het, noteer het en we gaan door.
  • MIJ-momenten creëren. Aan het thuisfront kunnen kenbaar maken dat IK even iets voor mezelf doe. Vaak geef ik te snel toe. Maar soms moet ik gewoon even op de bres voor mezelf springen en zeggen: nu ben ik aan de beurt. En wow, dat werkt bevrijdend! Plus niemand kijkt dan raar op of valt me aan, dus het is legitiem.
  • Inzien dat de kids niet 8 uur per dag geëntertained te worden. Ze kunnen zichzelf namelijk uitstekend vermaken. Maar uit gemak komen ze naar mama toe. Natuurlijk, ik speel met liefde met ze. Maar soms is het klaar en dan gaat deze moeder haar eigen ding weer doen. Vaak gaan ze dan 10 minuten hangen en zeuren. Daarna hoor en zie ik ze uren niet meer en zijn ze heerlijk aan het spelen. Ik laat me niet meer beetnemen door de aapjes!
  • Leren loslaten. Ja, het huis ziet er soms uit als een vuilnisbelt, ja er moet een badkamer gepoetst worden, een was gevouwen worden en nog zoveel meer. En ik ben daar redelijk obsessief in. Dus leren loslaten is goed en ik leef nog steeds, ook al schrijf ik nu deze blogpost wetende dat de vaatwasser nog aan moet, er nog speelgoed opgeruimd moet worden, de was nog van de lijn gehaald moet worden, ik schrijf, ik heb dus een moment voor mezelf! YEAH I did it!
  • bad

Dus dat. EN frisse lucht. Blijven ademen. Vooral blijven ademen. En dan ben ik weer mens genoeg om verder te gaan. En ik weet zeker dat iedere moeder zo haar eigen mama survival pakket heeft. Tips zijn welkom!!

P.S.: Hebben jullie al mijn Vrijdag Mystery Meal-kaartjes gedownload: Vrijdag Mystery Meal? Ideaal voor de vrijdag wanneer je geen zin hebt om moeilijk te doen en meer tijd voor jezelf wilt maken! 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: