Weekmenu

 Waffie! Waffie! Kom op slaapkop, wakker worden! We gaan weer naar school vandaag! Waffie, sta nou op! Ik heb zo’n zin om naar school te gaan!

Dat is wat ik vanochtend door de babyfoon hoorde om half zeven. Juliette had er zin in. En zo vrolijk als ze vanochtend wegging, zo vrolijk kwam ze ook weer thuis. Een blij kind dus en daar werd ik ook heel blij van. Wat me deed besluiten om deze maandagavond een klein ‘feestmaal’ op tafel te zetten. (wat manlief uiteindelijk heeft gemaakt. Ik was te druk met Instagram en andere onzin hihi! Soms mag het 😉 )

Zo stond er vanavond op het menu: broodje hamburger, met rauwkost en frietjes! Daarna nog even in de tent gespeeld en nu liggen ze heerlijk te slapen en voor het eerst zelfs zonder al te veel ellende! Het is een godswonder dat ik hier samen met manlief om 20.30 aan de keukentafel kan werken, hij aan zijn werk en ik aan het mijne (dit blog dus).

Morgen gaan we weer op de wat gezondere tour: zalmpakketje met prei en gebakken aardappeltjes. Het recept van morgen (dinsdag) en dat van woensdag heb ik van de Albert Heijn-site geplukt. Ik was lui en heb het menu snel even in elkaar gezet op mijn werk tijdens mijn lunchpauze.

Woensdag ga ik voor broccolisoep met Croque madame. Daar heb ik nu al trek in! Super simpel en de woensdagen zijn iedere week weer onvoorspelbaar wat me altijd doet besluiten om wel lekker te koken maar ook iets wat me niet al te veel voorwerk kost. Wanneer Juliette een speeldate heeft buiten de deur, gaat Joshua meestal slapen en ik heb vrij weinig energie de laatste tijd dus ik ga dan niet in de keuken staan maar dan is dat uurtje meteen mijn ‘oplaad’-moment, hetzij meeslapen, hetzij een boek lezen. Dat was een hele lange zin.

Donderdag, olee! Dan kookt mijn moeder altijd bij ons en ik weet nu al dat er Nasi op het menu staat. Ik bof!

Vrijdag Mystery Meal!

Mystery Meal

Vrijdagen gaan we vanaf nu anders aanpakken. Want vrijdag is DE dag dat ik echt GEEN zin heb om te koken. Als in ECHT GEEN ZIN. De laatste restjes energie heb ik in mijn werk gestoken en als ik thuis kom is het gewoon OP. Battery low. Dus wat heb ik bedacht: Mystery Meals! Iedere vrijdagochtend trekken we een kaartje en op dat kaartje staat wat het gaat worden! Dat maakt de vrijdagavond gelijk extra leuk en zorgt ook voor een goed en vooral relaxed begin van het weekend. Er is 1 kaartje met een vraagteken. Wanneer die wordt getrokken mogen de kids bepalen. Uiteraard deel ik deze Mystery Meal-kaartjes met jullie :-). Dus bij deze: Vrijdag Mystery Meal !


 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: