Weekmenu

Goed, nu ik de woensdagen op de rails heb, laat ik dan ook maar weer het weekmenu bij gaan houden! Toch wel verdomde handig, die weekmenu’s, vooral nu we weer langzaam in dat ellendige ritme terecht zijn gekomen. Hoe ik me er ook tegen verzet, ik moet er toch aan toegeven. Het blijkt echt nodig. Zelfs de kids beginnen weer behoefte te krijgen aan een vorm van structuur. Iedere avond later naar bed en dan op sommige dagen helaas niet ‘uitslapen’ (= 7.00 uur i.p.v. 6.15….) eist zijn tol. En er moet toch echt eten op tafel komen na het werk. Dat Italiaanse ritme werkt hier gewoon niet: ergens rond 21.00 uur gaan ze naar bed en komen eruit wanneer ze willen (alles na 7.00 telt hier als uitslapen). Maar ook koken wanneer we zin hebben zonder dat er hangerige kinderen aan mijn been hangen mama gaan we al eten, ik heb zo’n honger!. In Italië hadden ze helemaal geen honger! En ik kon ze ook rond 17.00 uur schaamteloos chips geven zodat manlief en ik nog even een uurtje langer van dat wijntje of Italiaans biertje konden genieten. Of nog het allerbeste: om 17.30 pas in de supermarkt staan om daar ter plekke te bepalen wat we eten! Mèt gezellige kinderen die hun afleiding vinden op de Italiaanse koekjes- en speelgoed-afdeling. Hier gaat die vlieger gewoon niet op! Grrrrrr…..

Dus het WEEKMENU van deze week. Ik houd het lekker simpel want ik ben weer aan het werk en moet er nog inkomen, merk ik.

IMG_7926

Maandag eten we, oh…dat hebben we net gegeten. Je ziet, ik moet er nog inkomen. Goed, we aten zojuist op maandag Pasta Carbonara. Makkelijker kan het niet: Pasta koken in de bekende pan met water. In een andere pan twee teentjes knoflook (hele geplette teentjes) in flink wat boter met gesneden plakjes (rond de 100 gram) spek bakken. Pasta klaar, direct in de pan met spek. Dan heb je klaar staan: een kan met 3 eitjes geklopt met flink wat peper en 100 gram geraspte Parmezaanse kaas. Je zet de pan met pasta op het aanrecht, gooit meteen het ei-mengsel erbij, goed mengen en klaar! Heerlijk! Ik maakte het vroeger heel vaak in mijn studententijd. Kost niks en vult enorm.

Dinsdag eten we Pork chops a la Nigella Lawson. Ik heb er nu al trek in. Wat krieltjes en snijboontjes erbij. Snel klaar en iedereen lust het.

Woensdag eten we Pasta Pesto, of eigenlijk Pasta Genovese. Dat is pasta pesto mèt gekookte aardappel en haricot verts. Super easy om te maken en het is iedereen’s favoriet hier in huis. Juliette heeft aangegeven dat ze zelf wil gaan koken. Dit is nou een recept bij uitstek wat een bijna 6-jarige best kan maken samen met haar moeder :-). (je kunt het trouwens ook prima maken met een potje pesto hoor, is nog sneller 😉 )

Donderdag gaan we voor de Rapid Ragu! Dat recept wil ik nu al een tijdje uitproberen. Lekker met wat salade erbij en klaar ben je. Perfect, want donderdag is de eerste echte werkdag weer voor mij. Tot nu toe kon ik het een beetje rustig opbouwen. Donderdag is dat afgelopen! Dan komt die Ragu Rapido mij wel goed uit!

Vrijdag moet ik jullie teleurstellen, dan gaan we voor een pizza bij Very Italian Pizza! Het is die avond ook Jazz in de gracht-avond in Den Haag en mijn vader (Eric Ineke) speelt ook op een schappelijke tijd: 19.30. En we gaan gewoon met kids en al. Tenzij we een oppas kunnen vinden, dan gaan we wellicht zonder kids :-). Dat zien we dan wel weer!

Een goede week!


 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: