To exercise or not to exercise….

….Dat is de vraag!

(Ja, je ziet het, we zijn weer terug bij af. Nou ja, God, dat klinkt ook wat dramatisch. Maar wat ik bedoel, ik ben weer aan het schrijven in het Nederlands. In mijn eigen taal kan ik me toch beter uiten. Maar ik zal wel onder iedere post een Engelse samenvatting zetten! D’accord? Ik bedoel: Deal?)

Goed, over tot de orde van de dag. De titel verraadt me al, het betreft sport! Nu is het een zeer algemeen bekend feit dat ik, Jessica van der Liende, NIET van sporten houd. Helaas is gebleken dat ik toch echt moet bewegen en dan wel op een sportieve manier. Dit kwam aan het licht toen ik na mijn laatste bevalling letterlijk kraakte. Eigenlijk eerder al, want bij beide zwangerschappen had ik last van bekkeninstabiliteit en niet zo’n beetje ook. Er rust een behoorlijke taboe op bekkeninstabiliteit en ik kan je verzekeren dat deze instabiliteit A) niet tussen je oren zit, B) het gigantisch pijn doet, C) het voor sommige vrouwen echt niet vol te houden is, ook niet qua werk en D) het een zwangerschap zeer maar dan ook ZEER onaangenaam kan maken. Die roze wolk? Die had ik dus niet.

Ik dwaal af, maar een vriendelijke doch strenge jonge fysio-meneer wist me te overtuigen om toch echt te gaan sporten om mijn rug sterker te maken. Eenmaal in de sportschool aan de slag met trainingsschema’s merkte ik vrij snel verschil. Ik viel zelfs af! En sindsdien weiger ik dat sportschool-abonnement op te zeggen. Er zitten absoluut periodes tussen dat de motivatie compleet verdwenen is, ik weer heerlijk aan de koekjes en gebak zit en me in een soort van dweperige Nigella Lawson-fase begeef. Laat ik het zo zeggen, ik mis de discipline. Ik houd van eten, lekker eten en ik houd enorm van koken, uitgebreid koken. Ohja, en ik kan aartslui zijn. Tja.

De vakantie is nu toch echt voorbij voor mij en ik heb twee hippe herfstrokjes in de kast liggen die ik zo graag aan zou willen doen deze herfst. Maar ook, ik wil me weer fit voelen. Fysiek dan. En ik wil ook die laatste 10 kilo kwijtraken die nog steeds op me geplakt zit na de laatste bevalling. Die moeilijke laatste paar kilo’s. Begrijp me niet verkeerd, ik zit goed in mijn vel, ik heb zelfs mijn ietwat voluptueuze lichaam omarmt. Maar toch hè, zonder die paar extra kilo’s ben ik net wat fitter! Werk aan de winkel dus.

Hoe doet deze voluptueuze mama dat? Vanochtend ben ik met de Nike-app weer begonnen met hardlopen! Ik heb nu ook echte hardloopschoenen en met deze snelle shoes ben ik 5 km gaan hardlopen! Wel met om de kilometer even een minuutje wandelen maar het ging best aardig! Ik ben nog zo traag als een konijn en het zal er waarschijnlijk uitzien alsof er een kruising tussen een op hol geslagen paard en een kreeft het op zijn heupen heeft gekregen, MAAR ik ben begonnen! En dat vind ik al heel wat.

Verder sta ik aanstaande dinsdag weer in de sportschool en dit keer niet voor een Pilates-les maar echt om weer mijn oude trainingsschema op te pakken en een nieuwe afspraak in te plannen voor een nieuw schema. Dan maar een stok achter de deur.

EN ik heb een app ontdekt: de Quick Fit-app. Een app met een 7-minute-workout. Nu klinkt dat wat makkelijk, maar geloof me, in die 7 minuten word je aardig afgemat. Het doel ervan is om een sterkere core te krijgen en uiteindelijk een wat strakker lijf. En men zegt dat je na een aantal weken inderdaad verschil gaat merken…mits je dat dus braaf iedere ochtend even 7 minuten doet. Daar zit een beetje het probleem weer met die discipline of eerder het gebrek aan discipline. Ik was heel enthousiast begonnen. De klad kwam erin en nu moet ik weer die flow terug zien te krijgen. Kwestie van doen, vrees ik!

IMG_7924

Al met al, een Sporty Spice zal ik nooit worden, maar met wat doorzettingsvermogen en wat discipline kom ik best een heel eind!

Ik ben trouwens een fijne hardloop-playlist begonnen op Spotify:

To exercise dan maar!!

x Jessica

 


Slowly but surely I am starting to get fit again, or at least I am trying to. I am not a very disciplined person and sports is definitely not my thing. But after giving birth to two kids and being ‘blessed’ with a weak back, I really need to exercise in order to get fit and stay fit and strong. And so I have started running again. I ran 5 km this morning with the Nike-app (with 1- minute breaks of course in between every km) and as from this Tuesday I will go to the gym again to actually exercise and not only follow Pilates-classes. Also I found this great app: the Quick Fit-app in which they offer a 7-minute-workout. Apparently if you do this workout every morning you will start to see and feel results after a couple of weeks. So…. as you can see, I really want to get fit again and with a healthy dose of perseverance and discipline I hope to get there slowly but surely.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: