Spannend!

Painting: Marieke Hunze
Painting: Marieke Hunze

Dit moet toch wel het meest spannende zijn wat ik in tijden heb gedaan…: ik heb een kort verhaal ingestuurd naar een schrijfwedstrijd! Ja echt!

Sinds een paar maanden ben ik bezig met het schrijven van een verhaal. Dit verhaal berust op een hele woelige relatie uit een heeeeel ver verleden maar wel behoorlijk in de mix met nieuwe verzinsels. Ik ben heel erg aan het ‘spelen’ met die verhaallijn. Die woelige relatie was heel rauw en bood eigenlijk op dat moment al zoveel handvaten voor een verhaal.  En dat is het mooie aan schrijven: je kunt een verleden een compleet andere kant opsturen. De karakters veranderen, de emoties veranderen, de gebeurtenissen veranderen. Een eigen ervaring buig je om naar een ervaring van iemand anders, een fictief iemand. En dus heb ik een ‘excerpt’ bewerkt tot een kort verhaal en ingestuurd naar de bewuste schrijfwedstrijd.

Momenteel ben ik alweer veel verder met het verhaal en lijkt het in niets meer op het ingestuurde ‘excerpt’. Er zijn weer heel wat lijnen veranderd. Ik ben er nog wel een poos mee bezig :-). Plus ik moet me nu ook gaan focussen op twee nieuwe korte verhalen voor twee andere wedstrijden!

Je kunt het verhaal vinden op: Schrijverspunt .


 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: