Nieuwe schrijfplek

schrijfplek

We wonen klein. En met twee kinderen eigenlijk HEEL klein. Maar goed, dat is gewoon een voldongen feit dus we maken er het beste van. Voorlopig blijven we nog even zitten totdat we een perfecte andere stek hebben gevonden. En dus tot die tijd blijf ik vrolijk schuiven met de meubels om het steeds weer leuk en fris te houden. Een idee om te schuiven met meubels dient zich bij mij langzaam aan. Het groeit totdat ik er niet meer omheen kan en wil en ik Pinterest inschakel voor ideeën. Een paar dagen later heeft er dan weer een metamorfose plaats gevonden.

Maar nu heb ik dan echt een eigen schrijfplek! Heerlijk rustig bij de openslaande deuren naar de tuin. Zeeën van licht, rust en een prettig uitzicht op ons mooie tuintje. Mijn domein. Ik geloof dat dat best mag, een eigen plek in huis, waar ik even mezelf kan afsluiten voor de rest. Als de kids dat doen op hun kamer, dan mag moeders dat ook best.

En dit nieuwe plekje geeft me ook meer vrijheid om te schrijven, heel veel te schrijven! Momenteel ben ik aan het meedoen met verschillende schrijfwedstrijden, gewoon om te oefenen. Iedere avond kruip ik even achter mijn oude krakkemikkige bureautje om te schrijven. Nu kan het langzamerhand ook weer. De gevolgen van die ellendige hersenschudding ebben langzaam weg en de energie komt heel langzaam terug.

Ik moest laatst voor de LOI-studie aangeven waarom ik zo graag schrijf en hoe ik het schrijverschap voor me zie. Uiteindelijk kwam er een warrige lap tekst uit, maar wel met een duidelijke strekking: schrijven is voor mij ademen. En dan met name fictie. Ideaal aan schrijven is ook dat het perfect te combineren is met kids. Als ze even in hun eigen wereldje zitten kan ik mooi even tikken. Niemand die daar dan last van heeft.  En wat ik er allemaal uiteindelijk mee wil doen? Wie weet, als ik ooit goed genoeg mag zijn, een boek uitgeven? Werk publiceren? Columns schrijven? Ik zie dat wel voor me. Hopelijk kan ik dat allemaal bewerkstelligen van achter mijn oude bureautje in mijn nieuwe schrijfhoekje!

 


 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: