En we blijven tot tien tellen….autoritjes en zo

Josh auto

Oei, it’s been a while! Tijd voor weer een blogje. En een echt mama-blogje wat ik gisteravond in de auto op de terugreis naar huis neerpende.

Ken je dat? Ik gok van wel. (real time LIVE confession ——>)Nu leef ik soms in de overtuiging dat ik perfect opgevoede kinderen heb. Goed, ik ben weer een illusie armer en dit had overigens NIETS met opvoeding te maken. Dit had ALLES te maken met een heel erg moe jongetje van nog geen drie dat de hele dag op zijn tractor had gereden bij opa en oma.

Zondagavond, 19 juni, 20.30 u.

Op de achterbank van onze auto zit een klein mannetje. Hij is moe, heel.erg.moe. En hij weet dat hij moet gaan slapen maar weigert het pertinent. De praatjes zijn oneindig. En hoe langer de praatjes doorgaan, hoe harder hij gaat zingen en hoe vaker hij ‘mamaaaaaaa’ roept, hoe verder ik weg zink in mijn gedachten:

Zo zijn we al ruim 10 x de bocht uitgevlogen (want Josh is ons aan het afleiden).

Zo heb ik al ruim 20 x ‘Houd je kop!’ naar achteren geschreeuwd (want mijn overprikkelde instinct wil niets liever)

Zo heb ik al ruim 30 x op een zeer pedagogisch verantwoorde manier tegen hem gezegd: ‘Lieverd, ga maar lekker slapen, het is al bedje-tijd.’ (want dat lijkt me zo fijn, rustig blijven….)

Zo heb ik al ruim 40 x de radio heel hard gezet, slaapt Juliette er dwars doorheen (want die slaapt wel) en vrolijk met Rob meegezongen (want Rob kan autorijden en zingen tegelijk en dat lijkt me ook zo leuk…)

Zo heb ik al minstens 50 x tegen manlief gezegd dat we echt eerder naar huis hadden moeten gaan (want…dat is gewoon zo)

Maar nee, feitelijk heb ik al 60 x met ‘Ja lief?’ gereageerd op de reeds 60 x geroepen ‘mamaaaa?’ en heb ik al 70 x op mijn lip gebeten.

Tachtig procent van mij is doodmoe. Negentig procent van mij wil heel graag dat deze autorit is afgelopen. Maar honderd procent van mij is gek op dat overactieve kereltje.

(Nu maar hopen dat ‘ie niet zo moe is als we naar Italië gaan rijden 🙂 )


 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: