Moment van bezinning: reflectie op de Blog Challenge

reflectie

Nog 5 dagen Blog Challenge en de ‘uitdaging’ zit er al weer op. En eigenlijk ben ik stiekem wel een beetje blij dat het er op zit. Het vereist discipline om iedere dag weer een stukje te schrijven over iets waar je niet altijd over wilt schrijven, een stukje dat ook nog eens zinnig is. Maar het heeft me ook doen inzien dat ik de discipline dus wel heb, om iedere dag te schrijven, ook al is dat ‘in the edges of the day’ zoals schrijfster Toni Morrison dat zo mooi noemt, waarbij de ‘edges’ werkelijk ieder moment van de dag kunnen zijn die niet aan schrijven wordt gewijd: werk, kinderen, huishouden, koken, opruimen, sociale verplichtingen, frisse lucht, boodschappen en ga zo maar door. Schrijven komt altijd op de laatste plaats.

Maar nu blijk ik het toch te kunnen. Ik vind dus iedere dag die ruimte tussen de ‘edges’. De ruimte die ik mezelf kan geven om mijzelf te ontplooien. En dat vind ik gaaf. Nee, ik ga nu niet iedere maand een nieuwe challenge aan, maar ik ga wel iedere dag schrijven en dat maak ik mijn persoonlijk challenge. Iedere dag ‘in the edges of the day’ ga ik, ook al zijn het drie zinnen, schrijven. Niet per se op mijn blog. Zeker niet. Maar ik ga wel meer delen van al dat geschrijf. Te beginnen met die thriller van dag 2 van de Blog Challenge. Tot mijn verbazing kreeg ik hele leuke reacties hierop en dan vooral de vraag wanneer ik het vervolg ga plaatsen. Dat deed iets met me, dat gaf me het gevoel dat ik dus wel degelijk mensen kan boeien met mijn pen. Meer aanzet heb ik niet nodig.

Ook heeft dit hele avontuur me doen inzien dat ik het meest geniet wanneer ik gewoon lekker vrij mag schrijven. Geen moeilijke vragen, nee, gewoon puur wat er in me opkomt, fictie, verhalen schrijven, laat die fantasie maar gaan. Dat heeft me dus ook  weer aangezet tot het willen mee doen aan een schrijfwedstrijd. Kijken hoe ver ik kan komen.

Tot zover de reflectie op deze 30 dagen Blog Challenge, 5 dagen te vroeg.


 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: