Blog Challenge: Day 23

Door schade en schande wijs geworden

Thank God voor wachtkamers bij de fysio, anders had ik deze challenge vandaag niet kunnen doen.

Dekt ‘de titel’ niet al de lading? Maar okee, als ik er eentje uit moet pikken, want geloof me, ik val en ik sta op, is dat mijn doorzettingsvermogen die ook een keerzijde heeft. En dat betekent dat volhouden en gaan waar je voor staat of gaan voor wat voor doel dan ook, je ook in een negatief daglicht zet of kan zetten. Bij jezelf en soms ook bij anderen. In het verleden, in mijn ongetrouwde verleden, ohlala, betekende dat dat ik vocht als een leeuw voor verliefdheden. Maar ook kon ik me uit de naad werken bij bijbaantjes, gewoon omdat ik het goed wilde doen, ik wilde de beste zijn. Met als keerzijde dat ik mezelf vaak tegenkwam en omviel van ellende, uitgevochten en overwerkt.

En nu betekent het dat ik soms moet kiezen tussen een avond gezelligheid en een avond schrijven. Want schrijven leer je alleen door te schrijven. Ook weer vallen en opstaan. Ook moet ik dagelijks kiezen tussen schrijven en met de treintje tjoek tjoek spelen of kappertje spelen. En soms realiseer ik me dan achteraf dat treintje tjoek tjoek beter was geweest. Maar ook kan dat andersom zijn en werkt het soms beter als ik inderdaad dat verhaal aftik en dat de kids dan zelfs beter spelen zonder mij. Nu is dit wellicht geen schade en schande, tenminste niet in de zwaarste zin van het woord. Of zin…. Nouja, je begrijpt het wel.

Ohja, nog een goede, okee ik ben op dreef. Laatste hoor, schrijven met een hersenschudding (ja echt, speeltuin ongelukje) is geen aanrader. En ik zit toch in de wachtkamer en heb nog tijd. Een laatste dus: me and my big mouth. Ik kan soms dingen er uit gooien die ik beter voor mezelf kan houden. Het heeft geen ernstige gevolgen gehad, maar wel ‘aha’-momentjes veroorzaakt. Soms moet ik stoom afblazen en dan doe ik dat op de verkeerde manier of momenten. Oh well als dat het ergste is ;-).

b0cf46ffde41409b5e5028091e38c84d


 

Een gedachte over “Blog Challenge: Day 23

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: