Blog Challenge: Day 11

Wat is jouw ‘wat als’-moment….

Oef, ik heb meerdere ‘wat als’-momenten. Ik ben iemand met een nogal levendige fantasie en bij het minst geringste komen er al herinneringen naar boven die dan een loopje met me nemen. Vroeger dagdroomde ik heel erg veel. Heerlijk. Verhalen ontstonden spontaan. Nu word ik snel geprikkeld door bijvoorbeeld een geur, smaak, een geluid, een briesje op mijn huid. Ik put veel inspiratie uit die herinneringen en dat ze spontaan een andere wending nemen dan ze in werkelijkheid hebben gedaan, geeft mij weer stof voor het schrijven. Maar het zet alles ook weer op een rij. Een ‘wat als’-moment heeft natuurlijk niet altijd de beste uitkomst. Dit zijn er een paar van mij op een rijtje:

  • Wat als… ik toch in Engeland was gaan studeren…
  • Wat als…ik geen kinderen had kunnen krijgen…
  • Wat als…ik was doorgegaan met dat ene vriendje van 100 jaar geleden…
  • Wat als…ik vroeger wat assertiever was geweest…
  • Wat als…ik in de jaren ’50 of nog eerder, in de jaren ’20 was opgegroeid…

En zo kan ik een nog een poosje doorgaan. Nummer 1 (Wat als….ik toch in Engeland was gaan studeren..) is wel degene die me het meest bezighoud. Dat vraag ik me namelijk echt wel eens af. Ik had echt plannen, maar was te bang, te onzeker. Ik durfde niet alles achter te laten. De andere momenten vind ik grappig om over na te denken. Vaak sluit je dingen in het verleden niet goed af of sta je niet stil bij alles. Dan neemt de fantasie het soms over om het alsnog te verwerken. Of het blijft spoken! En soms vraag je je het af! Het is ook gewoon leuk om te doen.

Oh well, alles heeft een reden. En ik zou nu voor geen goud willen ruilen met mijn ‘wat als’-momenten :-).

Wat is jouw ‘wat als’-moment?


 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: