Blog challenge: Day 4

Schrijf iets over iemand die jou inspireert

Da’s een makkie! Dat zijn mijn kindjes. Hun energie, creativiteit, openheid, naïviteit, kracht en weerbaarheid. Eigenschappen die ik iedere dag weer bewonder aan ze. Maar ook hun manier van liefde geven, de manier waarop ze naar de dingen en het leven kijken, hoe ze ongegeneerd kunnen lachen, troep kunnen maken, de logica van dingen zien, hun logica.

Ik vind het heerlijk om met mijn kindjes te kijken naar de dingen en ze te bekijken zoals zij het bekijken. Het maakt het allemaal zo veel eenvoudiger. En ook waar ze allemaal om kunnen lachen. Wij lachen daar misschien niet meer om en zouden dat eigenlijk gewoon weer moeten doen. Heerlijk vind ik het. De versimpeling van de dingen. Zoals wanneer ik een dagje al mijn aandacht bij hen laat en met ze speel. Dat voelt als pure ontspanning. Het laadt me op. Alsof mijn batterij de hele dag in de oplader heeft gezeten. Een ‘re-boot’, zo voelt het ook. Alle zintuigen zijn weer aangescherpt, alle nutteloze zaken gewist of in ieder geval in een andere map gezet, de map ‘Hoef je eigenlijk niet in te kijken’.

Kinderen zijn zo puur. Ze zijn nog zo zuiver, nog niet vervuild, het hoofdje is nog zo ‘leeg’. Ik ben er wel eens jaloers op. En ik put er ook mijn inspiratie uit. Het geeft me energie om soms weer dat innerlijk kind (wat we allemaal hebben!) op te roepen. Om weer tegen zaken aan te kijken zoals Juliette en Joshua dat doen.

J en J

En dan die van mij in het bijzonder. Juliette is ‘bezeten’ door een soort gedrevenheid. Haar creativiteit is zo heerlijk onbevangen, onbegrensd. Ze is authentiek en in alles wat ze doet blijft ze zichzelf. Ze laat zich niet gek maken en daar ben ik zo trots op. En het laat me inzien dat ook ik me niet hoef aan te passen. Dat je toch echt op je gelukkigst bent wanneer je jezelf niet verloochent.

En dan Joshua, vol concentratie kan hij uren met al zijn auto’s in de weer zijn. Dat is wat hij wil: lekker spelen met zijn wagenpark. Een sterk willetje heeft hij. Zo mooi om te zien. En dan zijn manier van liefde geven: heeeel veeeel knuffels en het liefst de hele dag. Hij doet geen vlieg kwaad en bedoelt het allemaal zo lief. Hij zegt netjes ‘gezondheid, ‘dank je wel’, ‘hallo’. Ik ben zo benieuwd hoe hij over een paar jaar is :-). Dankzij hem leer ik mijn geduld meer en meer te rekken. En doelloos rijden met speelgoed-auto’s om er vervolgens heel erg van te genieten.

Dus die twee boefjes van mij inspireren mij elke dag een nog betere moeder te zijn, maar ook te accepteren hoe ik ben, te leren, los te laten en toe te geven aan die momenten van rust. Ze inspireren me om betere keuzes te maken, hard te werken en onbaatzuchtig door het leven te gaan. Ze inspireren me om ten alle tijden open-minded te blijven, lief te hebben, niet te oordelen en niet te haten.

Juliette en Joshua hebben dan misschien nog een lange weg te gaan qua ervaring, maar feitelijk hebben ze aardig wat wijsheid in pacht en kan ik me niemand voorstellen die beter inspireert dan die twee.


 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: