Het enthousiasme van een…

Enthousiasme speelt een grote rol in Jimmy’s leven. Zijn harige lijfje wiebelt van plezier wanneer hij eten krijgt, achter een bal aan kan rennen in het park, hij de zee in mag springen, door het bos mag rennen en wanneer zijn lievelingsbaasje thuiskomt.

Dat moment dat Ruben met zijn rode auto de hoek om komt rijden rond een uur of zes, wanneer onze straat zich langzaam aan weer vult met auto’s, fietsen, bakfietsen en kinderfietsjes met bijbehorende kinderstemmetjes.

Zodra Jimmy hoort dat Ruben’s auto de hoek is gepasseerd springt hij op uit zijn mandje, rent, nee, sprint naar het raam, gaat op zijn twee wankelige achterpootjes staan, staartje druk kwispelend met een opvallend menselijk verlangen in zijn ogen en wacht.

Wachtend tot Ruben voor het raam staat, gekke gezichten trekt. Als een hond kan lachen zou dat er zo uitzien: snuitje wat opgetrokken, pretoogjes en de hoeken van zijn bek omhoog en naar achter getrokken. Het ziet er echt uit alsof hij lacht.

Zodra Ruben de voordeur open doet, vervolgt Jimmy zijn sprint naar de gang, gaat ineens rustig zitten, stofstijf, kop opgeheven, tong uit zijn mond, hijgend, voorpootjes kaarsrecht naast elkaar en een staartje dat zo hevig kwispelt dat ik een licht briesje langs mijn tenen voel wanneer ik achter Jimmy sta. Pas wanneer Ruben zijn hand op Jimmy’s kop legt begint het harige beestje heel hoog te blaffen en verandert van standbeeld in de jonge pup die hij is. En dan begint het pas echt: een knuffel-/lik-/kusjes-/aai-festijn van dik twintig minuten. Een kind is er niets bij. Blijdschap druipt van deze dagelijkse ceremonie af, ook bij Ruben.

Voor Jimmy lijkt de dag zojuist begonnen, voor Ruben is dit de perfecte afsluiting…

(behorende bij een LOI opdracht)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: