Tuinhuisje/ ’mud kitchen’

Rob is gek op tuinieren, Juliette inmiddels ook en ik vind het heerlijk om in ons tuintje te zitten, afgesloten van de rest van de wereld (want zo ben ik: laat die buitenwereld maar voor wat het is) en genieten van het zonnetje. Maar ook om foto’s maken, spelen met de kids en eten te maken van de oogst uit onze moestuin. En ook ik begin tuinieren steeds leuker te vinden. Best therapeutisch om met die handen in de aarde te wroeten.

De laatste maanden keken we steeds tegen een stuk van de tuin aan wat ons beide niet zinde. Een gapend gat. Niks wil er echt groeien en het is een beetje een saai stuk. Nog een erfenis van de vorige bewoner die toch wel een prijs in ontvangst mag nemen voor ‘Meest Saaie Tuin Ooit’. Rob heeft over de afgelopen jaren veel tijd en energie in de tuin gestoken en nu is het prachtig geworden. We zijn in de zomer ook best veel in ons achtertuintje te vinden :-).

Nu had manlief al een poosje het idee om een tuinhuisje te bouwen voor de kids. ZO groot is onze tuin nou ook weer niet en er staat immers al een tuinhuis in, dus we lieten dat idee even liggen voor wellicht een nieuw huis en een nieuwe tuin.

Toen kreeg ik het idee (via de buuf) van een ‘Mud kitchen’, een modderkeuken. Een houten keuken in de tuin waar kinderen met potten en pannen hun eigen moddersoep kunnen maken of een verzameling van tuinschatten kunnen uitstallen etc. etc. Die modderkeuken hoeft niet zoveel plek in te nemen, je kunt deze zo klein of zo groot maken als je zelf wilt. Ik weet niet hoe het met jullie kinderen zit, maar die van mij vinden modder en aarde en blaadjes en takjes en bloemetjes echt ge-wel-dig.

Dat idee hebben we ook even laten bezinken, we hebben nog samen op Pinterest gekeken, zoekend naar inspiratie. Totdat Rob gewoon begon te timmeren. Ik was hem op een ochtend kwijt en daar stond hij, in dat gapende gat, de boel op te meten. Planken hadden we genoeg, van een oude schutting. Drie dagen later stond daar een prachtig tuinhuisje/mud kitchen. De lieverd heeft in een weekend vol regen flink doorgetimmerd. Bloed, zweet en tranen, letterlijk!. We hebben onze ideeën gebundeld en het resultaat mag er zijn.

Bij de kringloop hebben we wat oude pannen gehaald. Het krijtbord is van Ikea en stond al maanden in onze schuur. De kids vinden het geweldig en spelen er heel graag in. We hebben houtsnippers op de grond gestrooid, zelfs daar spelen ze mee. Laatst heb ik wat planken aan de buitenkant geverfd met krijtbordverf zodat er ook wat opgeschreven kan worden.  Alles mag daar en zelfs op een regenachtige dag vindt Joshua het best om daar wat moddersoep te bereiden. Kids blij, wij blij! Weer een project om af te strepen!

IMG_7533 IMG_7535 IMG_7537 IMG_7538 IMG_7539 IMG_7540 IMG_7541 IMG_7544 IMG_7546 IMG_7547 IMG_7548 IMG_7549 IMG_7552 IMG_7626

x Jessica

Een gedachte over “Tuinhuisje/ ’mud kitchen’

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: