Zondag bedankjes

 

IMG_7633 IMG_7634

De laatste tijd realiseer ik me meer en meer dat wanneer je even stil staat bij alles wat er om je heen gebeurt maar ook alle kleine dingen bij elkaar opgeteld die je in een week meemaakt, al die kleine momentjes die je zo snel weer vergeet of misschien niet eens bewust hebt opgepikt, je je realiseert dat je een hoop hebt om dankbaar voor te zijn. En dat het hem niet altijd in de materie zit die je bezit, maar voornamelijk in de kleine gestes die iemand maakt, of iets wat een kind zegt, of gewoon wat iemand heeft gedaan voor je, zo even tussen neus en lippen door. Een goed gesprek, een lach, die traan, de eerste zonnestralen op zondagochtend, een luie zaterdag, de bloemen op tafel, het gegiechel van een kind. Zoveel!

Dit heeft me aan het schrijven gezet, het schrijven van deze post. En met deze post ga ik proberen iedere zondagavond op te schrijven waar ik dankbaar voor ben over de afgelopen week. Om even stil te staan bij de week. Om niet alles zomaar ongemerkt voorbij te laten gaan. Ik noem het ‘Zondag bedankjes’.

Ik ben dankbaar voor heel veel maar het volgende schoot naar voren deze week:

Een goede avond sporten afgelopen maandag. Ik heb vrij lang niet gesport omdat ik heel veel en eigenlijk aan de lopende band ziek ben geweest. Nu weer trouwens. Dit heeft me ervan weerhouden te gaan sporten. Tot ik echt ‘rock bottom’ had bereikt en mijn overtollige energie nergens meer heen kon gaan. Sinds dat moment ga ik weer 1x per week en probeer dat snel weer op te bouwen naar 2x per week.

IMG_5847

De bloesem aan de bomen in onze straat, maar nog meer voor de reactie van onze kindjes. Ze noemen het sneeuw. De verwondering (bewondering ook) in hun kinderoogjes is magisch.

IMG_5861

Voor Juliette en hoe ze nu in sneltreinvaart een echte grote meid aan het worden is. En gisteravond heeft ze me verrast. De accu van onze auto was leeg. Nadat deze weer was opgeladen moest Rob er een tijdje mee gaan rijden. Dat was direct na het avondeten. Joshua had het vreselijk moeilijk met in bed willen blijven liggen. Juliette was haar eten nog aan het opeten, we aten iets met spinazie, niet hun favoriet. Ik vertelde Juliette dat ze echt even een grote meid nu voor mama moest zijn en haar bordje zelf leeg moest eten, dat spinazie niet dodelijk is voor haar, ze daarna nog even 5 minuten mocht spelen, ze daarna tanden moest poetsen en pyjama aan doen. En inderdaad, ze deed het allemaal. De tranen sprongen in mijn ogen.

IMG_5865

Voor Joshua omdat hij zoveel van me houdt. Ja dat klinkt misschien wat gek, maar hij heeft een ontroerende manier om dat kenbaar te maken. En elke keer als hij dat doet, smelt ik weer. Het vertrouwen, het blinde vertrouwen, dat hij heeft in mij, geeft mij zoveel zelfvertrouwen.

Voor dit weekend waarin we allemaal zo heerlijk ontspannen waren. Ik voelde me niet lekker maar ik heb de rust kunnen pakken. Een weekend waarin we boodschappen op de markt hebben gedaan, van de zon in de tuin hebben genoten, ik heerlijk heb kunnen schrijven en lezen, ik lekker heb gekookt en daar alle rust voor kon nemen en we een hele ochtend op de kinderboerderij zijn geweest. Een weekend vol genieten en tot rust komen.

IMG_5894 FullSizeRender-4

IMG_7624

Voor Rob omdat hij ons vrijdagavond verraste met een bakfiets! Ik weet dat hij aan het kijken was voor een bakfiets omdat ik het zelf stom vind om altijd de auto te pakken voor de kleinste maar voor de kids grote afstanden. En vrijdagavond sta ik voor het raam en zie ineens Rob met Juliette in een bakfiets voor de deur verschijnen. En dat is gewoon heel.erg.lief.

FullSizeRender-1 FullSizeRender-2

Voor de zonnebloemen op mijn bureau, mijn nieuwe Toms schoenen en de goede schrijfflow die ik deze week te pakken heb en een heerlijke avond Sushi eten & fijne conversatie met Heleen. Op naar een nieuwe week! Dit was in ieder geval geen slechte week!

FullSizeRender-3

IMG_7627

X Jessica

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: