Woensdagen

Ik houd van spontaniteit. Dat zorgt vaak voor de leukste momenten. Zo ook vanochtend. Terwijl ik het nieuwe schoenenrekje in aan het richten was, smste Becky, mijn buurvrouw en inmiddels ook goede vriendin, dat ze met haar jongste zoon en wat andere moeders naar Trixs in Leidschendam ging. Trixs is een trampoline paradijs voor kids. Het was echt super leuk en gezellig. Ik had beide kids bij me omdat Juliette nog te moe was voor school. Ze heeft ruim een week op bed gelegen met koorts en de afgelopen twee dagen is ze weer gestart op school maar dat valt nog niet mee. Dus na een half uurtje springen was ze toch wel weer erg moe. Logisch natuurlijk. Maar het leek me wel even goed voor haar, om haar wat positiviteit mee te geven. Ze heeft er een beetje moeite mee de laatste tijd om naar school te gaan. Joshua kon er geen genoeg van krijgen. Die had het enorm naar zijn zin. Heel leuk om te zien. Zonder enige vorm van angst sprong hij overal tussendoor. Mijn kleine aapje.

Eenmaal thuis hebben we tosti’s gemaakt en zijn ze na de lunch lekker gaan slapen. Dat betekende even me-time en heb vanuit mijn luie stoel onder een dekentje naar de regen gestaard. Ik had nog wat koffie van die ochtend opgewarmd, op de achtergrond klonk een singer-songwriter playlist op Spotify. Zaligheid. Even de drukte van die ochtend verwerken. Hoe leuk ik dit soort dingen ook vind, het vergt heel veel van mij. Ook ik heb dan wat indrukken te verwerken. Ik heb dan even een soort downtime nodig. En dat is ok, en ik geniet er dan ook extra van, net als vanochtend. Na twee afleveringen Modern Family ben ik de keuken gaan opruimen. My kind of therapy ;-).

De rest van de dag hebben de kids lekker getekend en geknutseld, weer Inside Out gekeken op Netflix. Juliette was niet in haar hum vandaag. Echt totaal niet. Ze heeft de grootste moeite met….alles. Ik heb met haar te doen. Het lijkt wel of nu echt alles haar teveel is. En het lijkt er op dat ze momenteel veel behoefte heeft aan ook een soort me-time. Die me-time vult ze met tekenen en knutselen. Ze heeft de laatste tijd toen ze ziek was ook veel tv gekeken omdat dat eigenlijk het enige was wat ze kon verdragen. Misschien heeft dat ook weer een negatieve impact op haar gehad. Teveel indrukken opgedaan. Plus haar lijf is nog niet op volle kracht. Ze heeft nog een hoop in te halen qua eten. Ik zag haar met de dag magerder worden.

Het meest geniet ik op de woensdagen toch van de ochtenden en de namiddag. In de ochtend zijn ze (of alleen Josh als Juliette naar school is) altijd heerlijk aan het spelen. Ik heb het geluk dat ze zich allebei goed zelf kunnen vermaken. Dan kom ik toe aan mijn koffie (heel belangrijk!) en kan ik wat schrijven.

De namiddag is op de woensdag meestal voor koken en spelen. Zoveel als de ochtend voor mij is, zoveel is de namiddag voor de kids. Joshua wil veelal alleen spelen. Die heeft mij dan totaal niet nodig. Maar in de namiddag worden ze wat hangerig, zijn ze moe en hongerig en dan willen ze wel graag entertained worden. Uiteraard altijd als ik moet gaan koken. Dus ik probeer het altijd te combineren. Of ze helpen me of ze zijn aan de eettafel wat aan het doen of we hebben op de grond een een of ander bouwwerk ‘under construction’  staan. Gaat best prima.

Maar ik houd van de woensdagen. Op woensdag zijn we alle drie meestal heel relaxed. De ene woensdag meer dan de ander natuurlijk. Het helpt ook dat ik deze dag echt reserveer voor hen. Het is hun dag. Als ze mij wat me-time gunnen: bonus! Maar ik probeer echt al mijn aandacht aan hen te geven. Dat is ook nodig want ik ben er vier dagen in de week niet overdag. Iets waar ik me sowieso al schuldig over voel. Ik vind mijn werk erg leuk en geniet er elke dag van. Zou ik echter de kans krijgen om thuis te blijven met de kids, fulltime, dan zou ik daar echt voor kiezen. Ook omdat ik mij dan meer zo kunnen focussen op het schrijven. Wat ik ook als een vorm van werk zie, ik hoop immers dat mijn schrijf-activiteiten ooit ergens toe zullen leiden! Maar in die realiteit leef ik nu niet en dat accepteer ik ook. En dat is ook helemaal OK. En dus maak ik er het beste van en doe ik mijn stinkende best om het op kantoor goed te doen. Ik doe de balans-dans met een lach op mijn gezicht. Wetende dat ik niets goed en niets fout doe. Ik doe het namelijk gewoon en geniet, van elk hoogtepunt en ook van elk dieptepunt. Die twee zijn sterk verbonden met elkaar.

Vandaag is de dag in ieder geval voorbij gevlogen en had voornamelijk hoogtepunten. Time flies when you’re having fun!

IMG_7607 IMG_7609 IMG_7612 IMG_7614 IMG_7616 IMG_7617 IMG_7619 IMG_7622

x

Jessica

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: