Lente-klaar

Leeg huis, leeg hoofd, zoiets toch? De lente staat bij voor mij een frisse wind door mijn huis, garderobe, menu, levensstijl en hoofd. En dus elke lente weer werk ik een soort routine af waarbij ik gedurende de lente steeds weer wat aanpak. Geen haast, stap voor stap, de zon is vooral om van te genieten :-).

Lente schoonmaak: zie blogpost Schoonmaakroutine hoe ik mijn huis schoonmaak. Want als de zon gaat schijnen komt elk stofwolkje tevoorschijn.

IMG_7464

 

Opruimen: leegte creëren in huis zodat elke zonnestraal alles mooi oplicht. Lichte materialen, vrolijke kussens. Ik ga niet zo ver dat ik alle lampenkappen vervang, maar ik probeer alles wel wat lichter te maken.

IMG_7553 IMG_7554 IMG_7555 IMG_7557 IMG_7564 IMG_7565 IMG_7566

Bloemen, verse bloemen. Eigenlijk heb ik altijd wel verse bloemen in huis. De ene keer op tafel, de andere keer op de schouw, soms beide. Het staat gezellig en geeft een kamer iets huiselijks.

IMG_7563 IMG_7562

Ik ben erg van de kransen op de deur. Het ziet er uitnodigend en warm uit. De Paas-krans heb ik nu leeg gemaakt en in plaats van kleine paashaasjes en paaseitjes, hangt er een wat meer lente-achtig tafereel in. Met takjes uit eigen tuin. Lekker goedkoop!

IMG_7567

De was kan op mooie dagen weer in de zon drogen. Dan ruikt alles extra schoon en fris. Plus ik houd ervan om alles buiten te hangen, het hele ophangen zelf kan ik ook van genieten, lekker in het zonnetje. Dan sluit ik mijn ogen en beeld me in dat ik midden tussen de weilanden woon en daar mijn witte lakens aan de waslijn hang. Ik moet nog even doordromen :-).

Mijn lente-outfits. Ik mix en match een ‘warme’ jeans met een fladderend zomerhemdje en een vestje. De enkellaarsjes worden vervangen door ballerina’s of witte gympjes of ik stroop de pijpen wat op van mijn  jeans en draag daar de enkellaarsjes onder. Een beetje bloot voor dat extra lentegevoel! Voor de kids kijk ik voornamelijk bij H&M. Soms maak ik een tripje naar de Marks & Spencer of zie ik iets op Zalando. Ik heb twee tomboys dus het hoeft allemaal niet te duur te zijn! Ze maken alles snel vies en ook redelijk snel kapot….En ze groeien als kool momenteel. Een paar favorieten momenteel voor de kids zie je hieronder, ze staan op mijn verlanglijstje. De kleertjes zijn van H&M en de schoenen van GAP via Zalando.

collage-2016-04-02 (1) collage-2016-04-02

 

En zo zijn wij wel lente-klaar!

Volgende blog een heerlijk lenterecept!

x Jessica

 

Een gedachte over “Lente-klaar

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: