Lenteboekjes

Lente, lente, lente, waar blijf je nou? Je bent officieel al begonnen, maar je warmt ons nog niet echt op. Ik zie wel knopjes aan de bomen, bloemetjes schieten uit het gras, de lammetjes zijn geboren op de kinderboerderij en wanneer de zon schijnt, ruik ik je, lente! Heerlijk fris en vol hoop.

Onze vakantie is geboekt! Twee weken bij het Gardameer! Ik moet me beheersen en niet nu al de koffers inpakken. Het duurt ook nog wel eventjes maar ik kijk er naar uit. Vorig jaar Toscane was super. Italië heeft ons hart gestolen. Heel langzaam krijgen we dus de zomer in ons bol. En nu de lente is begonnen en er soms dagen zijn dat de zon zo lekker schijnt, moet ik gewoon eventjes naar buiten. Even genieten van de zonnestralen. Zaligheid. De woensdagen worden dan ineens een stuk actiever: speeltuin, kinderboerderij, winkelen.

De wintermaanden maken van ons altijd hele slome kluizenaars. Ik vind het dan maar niks om naar buiten te moeten. Liever zitten we dan lekker op de bank, met boekjes, Netflix, thee, warme chocolademelk of wijn, spelletjes spelen, koken. Tijdens de wintermaanden voelt het natuurlijk om veel binnen te zijn, met familie. Zodra de zon schijnt en ons lekker begint op te warmen gaan de tuindeuren hier open. Rob heeft laatst een fantastisch tuinhuisje voor de kids gebouwd (daar over later meer in een andere post). De tijd is aangebroken dat ik trek krijg in salades, weer wil sporten, de was buiten gehangen kan worden, de speeltuin weer leuk is en niet nat en glad, ik met heel veel plezier nadenk over onze nieuwe lente-garderobe en het huis beetje bij beetje lenteklaar maak. Ook onze manier van eten verandert dan.

Hoe ik ons allemaal lenteklaar maak kom ik in een volgende post op terug, maar ik begin wel alvast met de boekjes van de kindjes. In de winter stond hun boekenplankje vol met kerst- en sneeuwboekjes. Vorig weekend heb ik ze dan eindelijk verwisseld voor wat lichtere boekjes. En dat werkt, de kindjes genieten van de verse voorraad. Zo vers is deze niet hoor, ze staan in de boekenkast in hun kamer maar als ik ze dan op het plankje zet valt het ze meteen op. En zelf geniet ik er ook van. Een nieuwe voorraad om voor te lezen :-).

IMG_7497 IMG_7499 IMG_7503 IMG_7505 IMG_7506

x Jessica

 

Een gedachte over “Lenteboekjes

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: