Soul searching en lente

Het is stil in huis. Iedereen is naar school, de crèche en zijn werk. Ik niet.

Ik zit een keelontsteking thuis. Het gaat, het gaat, maar fijn is anders. Besloten maar eens een dagje uit te zieken. Ik ben de laatste tijd veels te veel doorgegaan zonder er op te letten hoe ik me nu echt voel. Een enorm gevoel van verantwoordelijkheid dat soms misschien wat ver gaat. Dus een dagje thuis: thee met honing, slapen, netflix en een beetje schrijven. Maar vooral veel slapen. Bijtanken. Als moeder kom je daar niet meer aan toe. En dat geeft niet, alles voor de lieve ‘munchkins’, en om eerlijk te zijn voel ik me beter als ik door blijf gaan, maar op een gegeven moment zegt je lichaam: Genoeg. En pas op de plaats. Dat moment is dus nu aangebroken.

IMG_7482

Ik heb nu wel tijd om het een beetje te hebben over soulsearching. Zoals je gemerkt heb, heb ik niet bepaald veel geblogd de laatste tijd. Ik was namelijk soul searchen. Iets wat ik de laatste tijd en nu nog steeds veel doe. Naar aanleiding van een coachingtraject ben ik nu veel meer zen dan eerst. Het is een proces, dat wel, en op sommige dagen zak ik even terug en op andere dagen (in de meerderheid) denk ik: ja hehe eindelijk, DIT ben ik! En dat voelt goed. Eindelijk dat gevoel: ik mag er ook zijn. Ik ben het waard. En wat anderen denken is eigenlijk niet zo interessant. Wat een verademing dat te mogen denken en ook te voelen. Mag wel eens na 34 jaar!

Ik lees nu veel van Brene Brown. Mijn ‘guru’ momenteel. Wat zij zegt is waar. Zo waar. En met haar boek The gifts of Imperfection ben ik nu best al goed op weg. Ik moest er nooit zo veel van hebben, die zelfhelp-boeken maar dit is wel een interessante. Een boek over schaamte, jezelf omarmen zoals je bent en leren leven met je imperfecties. Aanrader dus. En door dat soul searchen was er geen plek om te schrijven. Even alles op een rijtje krijgen. Maar nu breekt de zon weer door en ik kan dit. This is me. De tijd van me druk maken over onnodige dingen is voorbij. Ik kook nu weer veel en lekker, ik sport, werk aan mezelf, neem mijn werk weer heel serieus en dat voelt goed. Natuurlijk komen er momenten dat niet alles lekker loopt. Het verschil zit hem in het ermee omgaan. Voorheen bleef ik piekeren. Nu stap ik er overheen nadat ik het even geanalyseerd heb: hoe voel ik me, hoe komt dat, herken ik dit, zie ik een patroon, is het belangrijk etc. And…moving on. Het krijgt sneller een plekje omdat ik nu heel dicht bij mezelf blijf. Ik denk niet meer na hoe anderen het gaan vinden. Natuurlijk komt die gedachte wel naar boven, maar ik analyseer het, praat erover en relativeer in plaats van dat ik mezelf ga aanpassen. Je kunt nu eenmaal niet jezelf aanpassen aan de verwachtingen van de ander. Het ligt dan namelijk bij die ander. Jij bent jij. Take it or leave it. Iedereen doet het leven op zijn eigen manier. Iedereen lacht, huilt en rouwt op zijn eigen manier. Je kunt alleen maar jezelf zijn. En als een ander dat niet waardeert, dan nog ligt dat aan de ander. Het leven is te kort (blijkt ook nu maar weer) om je aan te passen. Ieder zijn waarde. Jij ook en ik ook.

IMG_7484IMG_7472

Terwijl ik dit schrijf luister ik naar ‘Mayflies’ van Sarah and Julian. Perfect lenteliedje. Want het is nu Lente! Ik hoop dat het lekkere lenteweer nu echt gaat doorzetten en we kunnen genieten van de zon. Weg met dat seizoen vol virusjes. Na een knusse winter is het tijd voor BBQ weer, zitten in de tuin en genieten van warmte. Blote armen, blote benen, sproetjes op mijn wangen en die van Juliette! Ik kan niet wachten.

Deze week loopt anders dan normaal met ons weekmenu. Geen idee waarom. Maar dat geeft niet. Het ziet er nu zo uit:

Vrijdag: Greek chicken met couscous, recept van Jamie Oliver. schijnt erg jammie te zijn!

Zaterdag: Joodse Latkes en Klops. Nu al trek in.

Zondag: Voorjaarslamsstoof, recept van Rachel Khoo.

Maandag: Broccoli quiche, zoete aardappel taartjes.

Dinsdag: Curry met zoete aardappel en spinazie.

En dan weet ik het niet meer. Woensdag kan ik weer boodschappen doen. Eerst maar eens genieten van een paar vrije dagen met z’n viertjes. Vrolijk Pasen iedereen! Zoek je nog wat last-minute inspiratie, ik heb een Pasen-Pinterestboard aangemaakt :-).

pinterest1

IMG_7467 IMG_7474 IMG_7475

IMG_7480

IMG_7476

IMG_7477  IMG_7488 IMG_7489 IMG_7490 IMG_7496 IMG_7509 IMG_7510

x Jessica

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: