Weekend: rust en ontspanning

 

IMG_7391 IMG_7396 IMG_7398 IMG_7410

Rust en ontspanning. Niet bepaald iets wat me vaak overkomt. Ik pak die rust niet, ben altijd met iets bezig. Laatst ben ik het eens gaan bijhouden waar ik nu zo’n hele vrije dag mee bezig ben. Komt ‘ie: eten maken voor anderen, opruimen, heel veel opruimen, schoonmaken (ik krijg een allergische reactie wanneer een oppervlak vies is), de kids uiteraard en dat continu in een loop. De tijd die ik besteed aan opruimen kan drastisch verlaagd worden en dan blijft er ineens tijd over voor een boek lezen. Of iets anders ontspannends.

Gisteren nam ik de proef op de som. J&J aten hun ontbijtje voor de tv (zaterdag en hey, soms mag dat, heel soms) en natuurlijk lag de vloer bezaaid met kruimels en zaten er miljoenen vette vingerafdrukken op de salontafeltjes. Een hel voor een clean-freak zoals ik. Maar, ik liet het los en ben heerlijk op de bank gaan liggen knuffelend met die twee draakjes. Daarna lang en relaxed gedoucht, koffie gedronken en boodschappen in het zonnetje gedaan. De boel bleef lekker de boel en ik probeerde me er niet te veel aan te storen. Dat kost me veel moeite kan ik je vertellen, maar de basis was wel gelegd voor een dag vol rust en ontspanning.

Rob bracht Juliette naar zwemles en die twee zijn samen nog even naar het tuincentrum gegaan. Joshua sliep en in die anderhalf uur heb ik zowaar wat kunnen schrijven! Op mijn dooie gemakje! Ook nog Britse zangeres Låpsley ontdekt met haar nieuwe album Long Way Home. Aanrader. Verstilde muziek, dromerig en het kabbelt fijn door. Vooral het nummer Falling Short. Geweldig.

IMG_7421
Kennen jullie deze speentjes? Zijn van Natursutten: http://www.natursutten.com/ 100% natuurlijk. Josh is er gek op.

Ik heb al de hele week zin in vis. Dus het was gisteren zo ver. Bij de visboer hebben we een roodbaars gehaald. Geen idee wat ik ermee moest maar ik wilde hem gewoon hebben. En het bleek de beste keus. Super makkelijk en super lekker. Na hem eerst (volledige vis, geen filet, wel schoongemaakt) even op beide kanten gebakken te hebben, heb ik hem ingesmeerd met een munt/knoflook-marinade en in de oven verder laten garen. Frietjes erbij en boontjes voor de kids. Jummmm.

De marinade, en deze is echt heel simpel maar zalig:

  • twee teentjes knoflook
  • 6 eetlepels olijfolie
  • bosje gesneden munt
  • sap van 1 citroen

Deze marinade kun je denk ik ook wel bij vlees gebruiken, lamsvlees! Maar met deze vis smaakte hij bijzonder goed. Met de hoeveelheden moet je maar even kijken, ik heb ook maar wat verzonnen en gedaan :-).

IMG_7422 IMG_7435 IMG_7438 IMG_7446

Ik heb Rob voor het eerst gevraagd foto’s te maken voor mijn blog van..mij. Omdat het toch een persoonlijk blog is vind ik foto’s van mezelf er op wel toepasselijk. Maar dat viel hem nog niet mee en ik heb hartelijk gelachen en geprobeerd aanwijzigingen te geven. Probeer dat maar eens bij iemand die denkt: wat een onzin dit 😉. Arme Rob, vanaf nu een ‘blog-fotograaf’.

We zijn in de middag nog even naar de speeltuin gegaan. Achter ons huis zit een park met speeltuin. Een fijne plek om even de kids ‘uit te laten’. Ze kunnen er schommelen, klimmen, van de glijbaan, eendjes eten geven, fietsen, van alles. Best een fijne plek en J&J vonden het fijn om even rond te banjeren daar. Juliette haar snoetje had helaas al gauw iets weg van Sneeuwwitje en dat was onze cue om naar huis te gaan, de kids wat Netflix-tijd te geven en onszelf een wijntje. Al met al een bijzonder rustige dag en het voelde perfect. Een dag zonder verplichtingen die ik mezelf altijd maar weer opleg. Er is wel een lijstje met dingen die ik wil doen, maar heb mezelf niet verplicht het te doen. Eigenlijk heb ik de hele dag gedaan wat ik op dat moment wilde doen. Dat maakt nogal een verschil. Die gedachte ‘eerst nog even dit doen voordat….’  heb ik de deur gewezen. Geeft veel meer energie.

Vandaag, zondag, was net zo rustig en relaxed. Rob sprong al vroeg op de racefiets dus ik had alle ruimte om even het huis van kant te maken terwijl J&J rustig aan het spelen waren. Later heeft Juliette me zelfs nog geholpen, fijn als die kleintjes ook ineens die lentekriebels krijgen!

Rond lunchtijd kwam Laura, mijn oudste vriendin (van de basisschool nog!) even langs. We hebben samen geluncht en koffie gedronken thuis. Fijn om bij te kletsen en heerlijk om haar weer te zien. Net toen Laura de deur uit was werd Joshua wakker en zijn we de auto ingesprongen om naar het Louwman Museum in Wassenaar te gaan, hèt automuseum van Nederland. Heel erg gaaf. Ik ben geen autoaddict, verre van, maar oldtimers kijken vind ik geweldig. Joshua ook trouwens! Ook dit was een super relaxte dag. Zo relaxed dat ik nu echt doodop ben. Twee dagen ‘niks’ doen en de totale ontspannenheid maakt plaats voor ontlading. Had er nog wel een dagje aan vast willen plakken om bij te slapen!

Toch ben ik wel opgeladen hoor. Er staat een drukke week voor de boeg met veel afspraken, werk en verplichtingen. Ik ben dus erg gebaat bij een hoop energie en momenten van ontspanning. En ik merk gelukkig ook hoe ouder ik word, ik blijkbaar steeds beter weet wat me stress moet geven en wat niet. Pick my battles wisely. Elke dag weer, pick my battles: waar ga ik me druk om maken en waar niet om. Ik ben er nog niet, maar ben al een heel eind op weg.

x Jessica

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: