Citytrip Antwerpen

Family downtime, voor mij een groot goed. In deze drukke tijden waarbij ik het gevoel heb dat alles mij voorbij holt en soms ook vice versa, is het goed om eens stil te staan bij wat ik ‘heb’. Maar dat niet alleen, ook genieten van elkaar. En dat deden we afgelopen week twee daagjes in Antwerpen. De stad is lekker dichtbij, we kennen de stad een beetje en is voor Rob en mij speciaal omdat hij mij daar in 2011 ten huwelijk vroeg. We hebben er dus goede herinneringen aan!

Meestal kiezen we een hotel of een B&B als we 1 nachtje blijven. Dit keer kozen we voor een appartement van Coco-mat, het beddenmerk. Niet bewust, maar online zag het er gewoon heel leuk uit. Plus met twee kinderen is het fijn om even een thuisbasis te hebben na het wandelen.

Het was echt een waanzinnig appartement en alles was aanwezig (vaatwasser, wasmachine, droger etc.), het was heerlijk ruim (ideaal voor de kids), een goed uitgerust keuken met een enorme keukentafel (jeeee family breakfast) en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het voelde echt goed en we hebben heerlijk geslapen.

Een citytrip met kids is een uitdaging, als ik heel eerlijk ben. Jij wilt als volwassene dit en de kids willen dat. Logisch. De eerste dag toen we aankwamen zijn we meteen naar Aquatopia gegaan. De kinderen vinden al die grote bijzondere vissen echt heel leuk. Eigenlijk stelt het allemaal niet zo veel voor, maar als je het bekijkt vanuit kinderoogjes is het natuurlijk één grote droom! We hebben spelletjes gespeeld in het appartement, fijn gewandeld en geshopt. Heerlijk gegeten bij Brasserie Appelmans en ook erg goed geslapen in de Coco-mat bedden. Fijne bijkomstigheid voor iemand die niet bepaald goed slaapt.

De tweede dag begon met een relaxed ontbijtje in ons luxe appartement aan een hele fijne grote tafel. Thuis hebben we een ronde tafel maar in een nieuw en groter huis ga ik toch weer voor de lange eettafel. We hebben een bezoek gebracht aan de Onze-Lieve-Vrouwe-Kathedraal. Wat waanzinnig mooi. En ideaal want het regende af en aan die dag. Op de een of andere manier vindt Juliette kerken bezoeken geweldig. Prima, wij ook! Even lunchen bij Pain Quotidien, heerlijk brood, ook voor de kids, maar ze vonden het ineens heel moeilijk om stil te blijven zitten. Na de lunch hebben we voornamelijk veel gewandeld, ook door de Kloosterstraat, helemaal mijn straat :-). Uiteindelijk nog een tweede kinderwagen gekocht want Juliette kon niet meer. Gelukkig kwamen we een Kringloopwinkel tegen. Nog een beetje geshopt en toen weer huiswaarts.

Het was heerlijk. Wel hing er een griepje bij beide in de lucht en Juliette had het heel moeilijk. Eigenlijk was zij niet zo happy. Vooral de tweede dag niet. En dan vind ik het wel lastig hoor, om echt te genieten als de aandacht vaak naar een niet zo’n blije kleuter gaat. Het lag wellicht aan onze opzet van deze trip. Rob en ik hadden echt een soort planning gemaakt. Wel een flexibele planning, maar we hadden misschien ook beter de tweede dag naar de Zoo kunnen gaan zodat ze beide dagen een voor hun leuke activiteit hadden. Een leermoment!

Mijn advies voor een volgende citytrip met twee kleintjes:

 • Minder winkels bezoeken, al viel het nu reuze mee hihi;
 • Neem voor beide kids een buggy mee;
 • Bij regen: indoor activiteiten als een museum, bioscoop;
 • het vast stramien loslaten en meer aanpassen aan de kids en niet andersom;
 • Meer rustmomenten inlassen;
 • twee nachtjes boeken ipv eentje, zodat je ook de tweede dag nog even naar het hotel kunt om de kids wat rust te geven.

Zelf merk ik dat ik er geneigd ben de dingen te doen die ik ken. Dus dat ene winkeltje bekijken, die ene buurt weer bezoeken. En als het regent word ik gewoon niet zo blij. En dat merken de kids. Dat werkt elkaar alleen tegen. Ik heb er van geleerd. En onze dochter is heel erg gevoelig voor indrukken. Ze heeft het vaak moeilijk en kan niet goed tegen drukte en ze haat het als ze de controle niet heeft en niet het bekende voorhanden heeft. Onbekend terrein maakt haar onzeker. Daarom zie ik het als een leermoment. Ik weet nu wat we een volgende vakantie of break moeten doen. Meer rekening houden met de kindjes. Een citytrip is niet ideaal voor kleintjes, maar je kunt het wel heel leuk maken.

Maar we waren samen. Dat heeft voor meerdere fijne herinneringen gezorgd. Bijvoorbeeld dat we heerlijk gegeten hebben bij Brasserie Appelmans, heerlijk gewandeld hebben en prachtige huizen en straten hebben gezien, Aquatopia was heel leuk, het appartement was heerlijk, we hebben goed gewinkeld en zijn  goed geslaagd, het bezoek aan Macarons-specialist Ladurée was bijzonder en Juliette mocht ze uitkiezen (feest!), Joshua en Juliette speelden heel lief in de beste boekenwinkel ooit (’t Stad Leest in de Steenhouwersvest 16, aanrader!!!!), ik heb mezelf getrakteerd op een nieuwe tas (lang leve Longchamp) en het boek Kinfolk Homes, het bezoek aan de Kloosterstraat was heel leuk (ik houd van antiekwinkels). Maar het fijnste was samenzijn, ook al ging het niet altijd van een leien dakje. Afgezien van de kleuter-drama’s hebben we het fijn gehad. En ik ben ook heel dankbaar voor Joshua. Er zijn maar weinig jochies die zo meegaand zijn. Hij heeft het super gedaan. At lekker, speelde lekker, vond het leuk om duiven weg te jagen en te rennen door de straten van Antwerpen. Wat een briljant ventje. Maar het meest dankbaar ben ik voor Juliette, ook al had ze het zo moeilijk en wij dus ook. Door haar krijg ik een spiegel voorgehouden. Zo klein als ze is, ze leert mij zoveel. En dat draag ik altijd met me mee. Hoe onhandig ze het misschien uit, ze laat me inzien wat er nou echt belangrijk is.

En als we nu toch veren uitdelen dan ook aan mijn lieve Rob. Ik weet zeker dat Joshua zijn genen heeft. Mijn geweldige vent, die heeft het zwaar te verduren met die twee dames ;-). Ik bof. Ik bof enorm. En dat laat dit weekend mij weer inzien.

Dus nee, geen droom citytrip, wel veel liefde, besef, een prachtige stad en bijzondere momenten. Misschien vond ik het Mens-erger-je-niet-spel met Juliette in het appartement nog wel het leukst hihi. Zou dat een voorbode geweest zijn? Nee flauw.

Mijn aanraders?

 • Aquatopia, de kids vinden dit geweldig en ze hebben het echt leuk gedaan;
 • Eten bij Brasserie Appelmans: Belgisch genieten maar in een hip jasje. Blijft een feest om daar te komen. En ze zijn geniaal met kinderen.
 • Het bezoek aan de Kathedraal. Je kijkt je ogen uit en het is magisch daarbinnen.
 • De Kloosterstraat. Voor antiek-en interieurfanaten, maar ook voor liefhebbers van mooie boutiques en bijzondere shops moet je daarheen.
 • Lunch bij Pain Quotidien. Altijd goed, gezond en heerlijk.
 • Logeren bij Residentie Coco-mat. Gewoon super goed en je zit midden in het centrum bij de Meir. FullSizeRender 2IMG_2335IMG_7329 IMG_7338 IMG_7347 IMG_7348 IMG_7350 IMG_7351 IMG_7352 IMG_7357 IMG_7359 IMG_7363 IMG_2337IMG_7365 IMG_7366 IMG_7367 IMG_7371 IMG_7379 IMG_7381 IMG_7384 IMG_7386 IMG_7387 IMG_7389

x Jessica

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: