Mijn Stillness Spotify-list

Sinds maart vorig jaar bouw ik heeeeeel langzaam aan mijn eigen Stillness playlist op Spotify. Stuk voor stuk liedjes die mij het gevoel geven dat alles zen is, relaxed, rustig en ok. Alsof je op een grauwe regenachtige dag met een warme mok thee achter je raam mag zitten en dat je helemaal niets hoeft te doen, alleen maar lekker uit dat raam staren. Dat er niemand iets van je verwacht en je de hele dag kunt dagdromen of mooie herinneringen kunt ophalen. Of fijn een boek lezen op de bank of in bed! Zo’n perfecte dag die in het teken staat van ‘Stillness’.

Ik gebruik deze lijst op Spotify best veel. Misschien omdat er de hele dag (en nacht) al van alles door mijn hoofd gaat. Het staat nooit stil, de tijd vliegt voorbij en ik heb het gevoel dat ik nooit maar dan ook nooit mijn to-do-lijst af krijg. Veel dagen voelen als on-af. Ik pak mijn momenten voor mezelf, steeds meer en steeds beter. Want daar heb ik recht op. Zoals iedere moeder, werkend of niet-werkend. Kinderen om je heen is een zege maar ook zeker een aanslag op je mentale sterkte zo nu en dan. Sinds ik kids heb voel ik me heel vaak slapjes, ben vaak verkouden, slaap sowieso al ruim 5 jaar veel lichter dan ik ooit deed. Puur vanwege dat mind controls body-verhaal. Een druk hoofd is een druk lijf. En niet in de goede zin van het woord :-). En dus zoek ik momenten op dat ik even alleen met een vriendin of mijn moeder de stad in kan. Thuis is er geen me-time. Hoe heerlijk alles ook is met de kindjes, hoe veel ik ook geniet van ze en alles thuis. Dus dat uurtje sporten, wandelen door Leiden in mijn pauze, avondjes uit eten met vriendinnen, een middagje museum, dat kwartiertje in bad, een boek lezen in bed, de stille uurtjes in de avond als ik even kan schrijven of werken aan mijn schrijfcursus of blog zijn mijn ‘Stillness’-momentjes. En daar hoort soms een playlist bij 🙂

Het is een ‘work-in-progress’ maar dit is mijn Stillness Spotify Playlist, met muziek van o.a. William Fitzsimmons, Benjamin Francis Leftwich, James Vincent McMorrow en Angus & Julia Stone.

collage-2016-02-23 (2)

Misschien brengt het jou ook wat ‘stillness’.

x Jessica

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: