Woensdagen

Woensdagen zijn de beste dagen van de week. Toen Juliette nog kleiner was, waren dat de dinsdagen en nu ze op school zit is het de woensdag geworden: mijn vrije dag. Midden in de week. De dag dat ik de kindjes fijn voor mezelf heb. Juliette helaas maar een halve dag en soms zelfs bijna een hele dag als ze een speeldate heeft.

Dit is de dag van de week die ik probeer leeg te houden voor de kids. Ik probeer op deze dag dan ook niets af te spreken. Tenzij het een speelafspraak is voor de kids. De woensdag is voor lekker koken, koekjes bakken, de speeltuin, bloemen halen, beetje schrijven/bloggen, een wasje vouwen. Een dag gebonden aan het ‘homefront’. Moederen.

Toen Juliette iets van 3 jaar was ging ik iedere woensdag met haar en twee andere mama’s naar de peutergym van een lokale vereniging. Geweldig was dat voor haar. Lekker rennen en spelen in een grote gymzaal. Ik werkte toen even niet dus het was voor mij ook leuk om met de kids er even uit te zijn. Toen Joshua begon te kruipen begon hij het ook leuk te vinden. Helaas moesten we stoppen toen Juliette naar school ging. Ik zit er over te denken het weer met Joshua te doen. Het is namelijk echt een uitje met z’n tweetjes.

IMG_7226

Vandaag staat er weer fijn bar weinig op het programma: wasje vouwen, soep koken (recept volgt hieronder), dit blogje afmaken, spelen met de kids. Vanmiddag gaan we cakejes bakken en ik heb bij de Ikea een houten standaard gekocht voor een grote rol papier, zodat de kinderen de komende tijd veel kunnen kleuren en tekenen. Het is heel koud buiten, de winter heeft zich toch weer eventje meester gemaakt, dus we blijven veel binnen. Dat is eigenlijk wat we alle vier heerlijk vinden: binnen aanrommelen, veel koken, spelen met de trein, auto’s en playmobil, tekenen, films kijken. De winter staat bij ons gelijk aan cocoonen. Ik verheug me inmiddels wel op de lente. Dat we weer de tuin in kunnen. Of naar de kinderboerderij zonder dat je vingers en je neus er af vriezen. Of fietsen langs de vliet. Heerlijk!

Joshua heeft een groot deel van de ochtend met zijn auto’s gespeeld.  Dat is zijn meest favoriete bezigheid. En fietsen. En Pieter Post kijken. Zoals nu. We komen net terug van een klein uurtje park en bakker. Het was prachtig in het park, alles was bevroren en voorzien van een filmlaagje ijs. Pluspunt: we hadden het park voor onszelf. En nog een pluspunt: op de terugweg naar huis heb ik een heerlijke soya latte meegenomen van onze buurt koffiebar Cup.

IMG_7225

schommel josh koffie ijs park

Vanavond maak ik Turkse linzensoep. Vorige week heb ik deze soep ook gemaakt en ik vond ‘m heerlijk. Het is een zachte, maar ietwat pittige, romige soep. Heel winters en vult goed. Ik heb het recept geplukt van ChicksLoveFood, maar heb het wat aangepast qua hoeveelheden en manier van bereiden.

Turkse Linzensoep (voor 4 personen, dat is 2 volwassenen en 2 kids)

  • 300 gram rode linzen
  • vier teentjes knoflook
  • 2 rode uien
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1,5 liter groentebouillon
  • Flinke eetlepel komijnpoeder
  • Scheutje olijfolie
  • 1 blik tomatenblokjes
  • zout en peper

Zo maak je het:

Bak de gesnipperde uien in de pan tot deze lekker gebakken is en voeg de gesneden teentjes knoflook toe. Bak het nog een minuutje. Voeg bouillon erbij en breng aan de kook. Voeg dan de linzen (wel even wassen eerst!), de paprikapoeder, komijnpoeder en wat zout toe. Laat het iets van 20 minuten zachtjes koken.

Voeg dan de tomatenblokjes mee. Na een kwartiertje kun je de soep serveren met wat brood en bijvoorbeeld een salade van gegrilde groenten. Ook lekker erbij is wat Griekse yoghurt. Dat maakt de soep wat romiger. De soep hoeft niet gepureerd te worden, dat geeft de soep juist een lekkere bite. Eet smakelijk!

FullSizeRender

Geniet van je woensdag!

x Jessica

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: