Weekmenu

Geen dierentuin vandaag, het is koud buiten en het regent. Plus J&J zijn beide moe, een dagje thuis is ook geen straf en ze liggen nu heerlijk te slapen. Dat geeft mij even tijd om een weekmenu samen te stellen. Ik vind dat zo leuk om te doen. Met een kopje koffie (her-opgewarmd, dat smaakt prima) spit ik eerst wat kookboeken door. Ik zoek snelle maar gezonde recepten en probeer echt iedere week nieuwe recepten te maken. Wel in de lijn van wat de kinderen ook lusten. We hebben geen zin in drama’s rond etenstijd en zijn allemaal moe rond 18.30 u. Nu eten ze beide prima overigens, maar ik moet geen fancy dinner op tafel zetten of met exotische groenten aankomen. Het heeft even geduurd dat te accepteren en met een vast weekmenu is er structuur en ruimte om op gezette (de juiste!) momenten te ‘experimenteren’.  Ik ben mijn vriendin Els uit Frankrijk eeuwig dankbaar voor de weekmenu-tip!

IMG_7204

Ons ritme in de avond gedurende de werkweek is vrijwel iedere avond hetzelfde. Ik kom tussen 17.30 en 18.00 u. thuis. Al probeer ik steeds vaker al rond 17.00 uur thuis te zijn zodat ik eerder kan beginnen met koken. Rob haalt de kinderen van school en de crèche. Dat is voor nu het makkelijkst omdat Joshua’s crèche tijdelijk wat verder weg is. Vanaf april is alles weer ‘back to normal’, Hallelujah!

Dus ik kook, Rob en de kids komen rond 18.15 uur thuis, we eten dan samen. Rond 19.00 gaan de kids onder de douche. Vervolgens lezen we nog 1 of 2 boekjes samen in de kinderkamer en rond 19.30 gaat het licht uit. Zoals je ziet heb ik, als ik wat later thuis ben, weinig tijd om te koken. De maaltijden moeten dus snel op tafel staan maar ook gezond zijn. Dat laatste vind ik soms nog belangrijker dan de eerste.

IMG_7205

Deze week eten we:

Maandag: Gnocchi met broccoli en flink wat knoflook (sorry collega’s dinsdag)

Dinsdag: Pasta Pesto

Woensdag: Turkse Linzensoep

Donderdag: kookt mijn moeder. Wat een zege!

Vrijdag: Gegrilde zalm, aardappelkroketjes en salade

Zaterdag: Pastinaakburgers -homemade- met frietjes en boontjes

Zondag: Vis-taco’s

Over het algemeen eten we nooit een toetje. Soms krijgen de kindjes yoghurt met wat hagelslag en heel soms een danoontje. Ik zie zelf het nut niet zo in van toetjes en ze vragen er zelden om. Daarbij komt ook nog het feit dat ze na het eten gewoon vaak te moe zijn. Ik heb dan liever dat ze hun bord zo goed als leeg eten dan dat ze ook nog dat toetje willen eten. En zo blijft een toetjes ook speciaal!

Boodschappen bestellen we steeds vaker online. In de weekenden hebben we, nu het winter is, geen zin om er op uit te gaan naar de supermarkt. Het is dan ook altijd super druk, niemand die daar beter van gaat worden. Online bestellen dus. Geen verleidingen tot impuls-aankopen. Ideaal. Als ik doordeweeks tijd heb fiets ik nog wel eens naar een Ekoplaza of een Marqt. Maar de echte weekboodschappen doe ik nu al een paar weken online. Het scheelt veel stress en tijd.

Geen downtime met mijn vriendin gisteren in Haarlem, wel met z’n allen, in De Kippenhal. En dat was super gezellig en leuk. Met kids een drankje doen rond 17.00 uur is altijd spannend, maar het ging prima. Juliette heeft zelfs even aan de bar gezeten alleen met een kleurplaat en wat stiften. En dat deed me denken aan mezelf vroeger. Ik ging heel vaak mee naar concerten van mijn jazzdrummende vader. Zelf heb ik dus ook heel wat af gekleurd aan de bar in menig cafe. Leuk dat die van mij dat nu ook doet :-).

IMG_7197 IMG_7201

Dat was ‘m dus, ons weekmenu. Wat eten jullie deze week? Al een idee?

x Jessica

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: