Zaterdagochtend

Zaterdagochtenden lijken in ons huis soms verdacht veel op zondagochtenden. Ik ben zelf op zaterdagochtend niet op mijn best. Heel vaak lig ik met hoofdpijn nog in bed. Op de een of andere manier kan ik die ochtend niet mijn draai vinden. Gelukkig zijn daar ook veel uitzonderingen en had ik gisteren hoofdpijn en vandaag slechts een restje! En dan vind ik het heerlijk om een eitje in de pan te gooien en lekker te bakken met wat we in huis hebben. Vanochtend was dit avocado. Heerlijk op een sneetje brood, kopje thee erbij, bakje zomerfruit. (alleen waar is de zomer…?)

IMG_7165 IMG_7167

IMG_7168 IMG_7170

Ik heb laatst mijn Bloomon-abonnement weer geactiveerd. Alhoewel ik het niet goedkoop vind, het feit dat er op donderdagavond een mooie bos wordt bezorgd vind ik toch wel een heel leuk idee. Ik doe het niet te vaak. Zelf mijn bloemen uitkiezen blijft natuurlijk het leukst.

IMG_7173 IMG_7174

Sinds kort ben ik een manden-mens als het op opruimen aankomt. Speelgoed, boodschappen, tijdschriften, dvd’s, alles gaat in manden. Maar vooral met speelgoed vind ik het ook handig. Mobiel, je hebt het zo bij de hand en staat netjes.

IMG_7175 IMG_7176 Deze truc met de lucifers kwam ik tegen op een ander blog. Perfect. Het stripje om de lucifer mee aan te steken heb ik onder het glazen vaasje geplakt. Het werkt perfect, is veilig en ik vind het leuk staan.

IMG_7179 IMG_7182 IMG_7186 IMG_7187

De kids spelen vaak rustig met hun speelgoed en manlief vouwt de was. Zaterdag is hier zijn wasdag. Fijn voor mij! Ik zet dan koffie, maak een bakje fruit voor de kindjes en rommel een beetje aan thuis. Vaak schrijf ik op zaterdagochtend. Of zit op de bank met een boek. De kids kijken ook vaak een filmpje.  Zolang het maar rustig is en relaxed. De hele week is voor ons allemaal al zo gehaast en druk. We komen allemaal maar weinig toe aan de dingen die we echt willen doen: tuinieren, tekenen, lezen, schrijven.

Helaas, zoals vandaag, ben ik ook een soort van wervelwind, aangestoken door Rob denk ik :-), en kan dan als een bezetene gaan schoonmaken. Niet goed, want daar gaan mijn laatste restjes energie. En we moeten nog even, want Juliette heeft vanmiddag zwemles. Misschien was dat (op zaterdag 14.00 uur) toch niet zo handig, bij nader inzien. Joshua kan dan eigenlijk niet doorslapen en het is midden op de dag, dus veel plannen kun je niet maken. Na zwemles is Juliette echt op. Voordeel is wel dat dit echt een verplichting is, dus we moeten nu elke zaterdag gezamenlijk naar zwemles. Nouja, moeten ,we vinden het alle vier super leuk.

Normaliter kook ik uitgebreid op zaterdag of gaan we bij iemand eten. Vandaag eten we in Haarlem bij een van mijn beste vriendinnen. Als we daar aankomen, ga ik nog fijn wat drinken samen met mijn vriendin en ontfermen de mannen zich over de kids. Daar kan ik me zeer op verheugen. Even wat downtime voor mij en ook voor de mannen trouwens! Kids zijn toch altijd net iets relaxter aan het spelen als er alleen mannen zijn. Wat is dat toch? Nouja, het is ze gegund!

De kindjes liggen nu op bed, heerlijk dat ze allebei nog steeds een middagdutje doen. Even een uurtje bijtanken voor ons. Ik benut deze tijd altijd met schrijven, lezen of een filmpje kijken. Zolang het maar iets voor mezelf is!

Happy Zaterdag allemaal. Als ik morgen niet teveel met Valentijnsdag bezig ben (of de dierentuin ….-verzoekje van Juliette) wijd ik een blogje aan de weekboodschappen en wat er op ons weekmenu staat voor de komende dagen. Wellicht staat er morgen tuinieren op het programma en ik heb een pak Frozen cupcakes om zelf te bakken gekocht gisteren. Een blogje tussendoor moet wel lukken! Geniet van de liefde morgen en elke andere dag!

x Jessica

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: