Weekplanning

Sinds maart vorig jaar werk ik weer vier dagen in de week op kantoor in Leiden als managementassistent. Ik geniet van mijn werk en ik ben erg blij en trots dat ik deze baan mijn baan mag noemen. Elke ochtend als ik in Leiden langs de grachten loop kan ik zo blij worden. Het is zo fijn om daar te werken.

Maar met vier dagen in de week op kantoor, komt er weinig van het huishouden terecht. Ik heb er nu wel een beter schema voor bedacht, of überhaupt een schema, waarover in een ander blog meer. En een huishoudster vind ik overdreven voor ons kleine huis. Zo groot wonen we niet, dus die twee uur die je dan per week aan iemand zou betalen steek ik liever in wat leuks. Plus ik heb een geweldige man die het vouwen van een wasje of het lappen van de ramen niet schuwt, dat scheelt enorm. Dat haalt helaas de hectiek niet weg. Als je beide veel werkt (gelukkig hebben we beide een flexibele werkgever!), twee kinderen hebt die beide elke dag naar een andere locatie moeten (Juliette gaat naar school 5 dagen per week en Josh naar de creche 3 dagen per week), en alle andere verplichtingen, is het vaak vechten om een beetje tijd. Tijd voor jezelf, maar ook tijd voor lekker en gezond te koken. Om niet steeds terug te vallen op de bekende recepten.

IMG_7149

Terug naar het plannen. Want dat is toch wel nodig en daar ben ik nu achter. En sinds kort heb ik me ‘aangesloten’ bij de slimme mama’s die een weekmenu hanteren en een weekschema. Het weekschema helpt me om niet vol of zelfs over te lopen met allerlei afspraken en verplichtingen. Zo houd ik overzicht.

Het weekmenu is verreweg het beste idee ooit voor werkende mama’s! Ook voor niet-werkende mama’s trouwens. Het scheelt zoveel last-minute stress en boodschappen doen. En een prettige bijkomstigheid is dat ik nu niet te veel boodschappen doe. Elke week maak ik meestal in het weekend een nieuw weekmenu voor de week erna en aan de hand daarvan stel ik een boodschappenlijst op. De boodschappen halen we dan zelf in de winkel of we bestellen het bij de Albert Heijn online. Wel zo makkelijk in drukke weken omdat je vooruit kunt plannen en dus ook vooruit kunt werken. Een soep die ik op zondag maak, zet ik ‘s-nachts buiten en maandagavond kan deze gewoon weer op het vuur. Idem voor een pastasaus of hartige taart.

IMG_7150 IMG_7151

Het plannen van een weekmenu is zo leuk om te doen ook! Met een paar kookboeken en kookblogs bij de hand zoek ik naar de beste recepten voor die week. Meestal zoek ik een balans tussen vlees, vegetarisch en vis. Variëren vind ik erg belangrijk, voor mijn eigen vermaak maar ook voor de smaak van de kids. En ze eten er beter door omdat ze A) bij het opstellen van het menu betrokken worden en B) het stiekem best leuk vinden om steeds iets anders te eten, maar ook C) omdat er elke week wel weer een vertrouwd recept voor hen tussen zit.

IMG_7155

Op donderdag haalt mijn moeder de kids uit school en van de creche. Zij kookt dan ook en mijn ouders eten dan ook gezellig bij ons. Wat een zege! Leuk voor ons maar ook voor Joshua en Juliette.

IMG_7153

En zo komen wij de week wel door. Met een slimme planning en ook wel een beetje flexibiliteit. Het maakt mijn leven in ieder geval een stuk makkelijker. De planning van deze week voor het menu wijkt wel een beetje af van normaal. Hij loopt van vrijdag tot vrijdag deze week.

x

Jessica

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: