Ziekenboeg

Heel Nederland ligt op bed, lijkt het wel. En ik nog denken: ‘Ah mooi, dit gaat stilletjes aan ons huisje voorbij’. Dat valt tegen. Anderhalve dag geleden sloeg het griepvirus ook bij ons toe. Manlief Rob had de week ervoor al behoorlijke last van griepverschijnselen maar het leek niet helemaal door te zetten.

IMG_7135

Nu zijn wij aan de beurt, de kids en ik. En we hebben het zwaar te pakken. Terwijl ik dit typ, zit ik in bed, met een kopje koffie naast me (gelukkig tolereer ik dat wel) en Joshua die een spelletje op mijn telefoon doet. Juliette spookt af en toe door het huis en beland dan weer op een zacht horizontaal stuk, zoals ons bed, haar bed of de bank. Zij heeft al 2 dagen hoge koorts, het arme schaapje. Vannacht had ze een nachtmerrie door de koorts. Het is een wat bijzonder virus, want we eten overdag niet zoveel, hebben koorts, slapen veel, eten dan ‘s-avonds wel gewoon, ineens lijkt de trek terug, en dan als het bedtijd is komen we moeilijk in slaap. De kids hebben geen spierpijn, maar ik heb daarentegen juist heel veel spierpijn en gewrichtspijn. Dat is nog wel het ergste. Oh en die rauwe hoest.

IMG_7137

Ik heb mezelf maar ‘getrakteerd’ op wat paracetamol. Dat haalt de grootste pijn weg en verlaagt die koorts een beetje zodat ik, zoals vandaag, alleen voor de kids kan zorgen zonder zelf in te storten. Gisteren had ik de luxe van een halve dag Rob thuis, vandaag helaas niet!

IMG_7141

Normaal maak ik, in geval van een ziekenboeg, altijd kippensoep. Maar ik heb geen kip in huis, de poelier zit op de hoek van de straat, zelfs het idee er naar toe te lopen, dat is al teveel. Dus vanavond staat er een recept op het menu van The Green Kitchen, een recept wat veel groenten bevat, lekker zoetig is door de bietjes en ui. De kids eten het altijd goed en het is super lekker.

IMG_7146

De energie stroomt x10 uit mijn lijf momenteel. Ik voel me zo lamlendig! Even opstaan en ik ga het liefst meteen weer liggen. Dat geldt ook voor Juliette en Joshua. Ze spelen even omdat ze denken dat dat wel kan, en even later liggen ze weer op de bank. Het mooie aan de kids is dat ze zelf zo goed aanvoelen als ze weer moeten rusten. Geen gevecht, maar toegeven aan de toestand. Dat is soms wel anders!

IMG_7144

 

De eerste lading paracetamol is inmiddels uitgewerkt. Dus het is tijd om de laptop dicht te doen en maar weer Netflix aan te zetten. Ik kijk The Client list momenteel. Perfect voor dit soort dagen. Niet teveel nadenken en uitzieken.

x

Jessica

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: